• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. marts 2008 - FDM.dk

Ny dansk sportsvogn

Sondergard-sportsvognen præsenteres på Biler i Bella

En tegning af den fynske sports-kitcar Sondergard En tegning af den fynske sports-kitcar Sondergard

FDM.dk
Sondergard hedder det seneste danske bilprojekt, opkaldt efter stifter og ejer, fynboen Ricky Søndergaard. Hans ambitiøse plan er at fremstille en såkaldt kit-car i høj kvalitet, med godt design og i betydelige styktal, og kunderne skal overvejende findes i udlandet, skriver FDM.dk.

Den første Sondergard, der har været et velbevogtet hemmelighed, får verdenspremiere på Biler i Bella sidst i marts, men der er et stykke vej til serieproduktion. Ricky Søndergaard er idémanden bag Sondergard og har betalt udviklingen med egne midler.
 
Udstillingsbilen er en såkaldt mock-up, som demonstrerer designet, men der er ingen teknik indeni. Målet er at have en rullende prototype klar til efteråret, og de første biler skulle gerne
leveres til kunder omkring nytår, skriver FDM.dk

Samlingen af bilen skal foregå i Danmark, formentlig på Fyn. Også den bærende rørkonstruktion skal fremstilles og svejses sammen i Danmark.

Undervogn, affjedring, motor og gearkasse kommer fra General Motors baghjulstrukne Pontiac Solstice, der i Europa sælges som Opel GT. Én variant af Sondergard får 2.0 turbomotor med 265 hestekræfter, hvilket giver fuldblodspræstationer til den åbne bil, der vejer 680 kg. Sikkerhedsudstyr er der ikke meget af i den slags biler.  

Designer Jesper Hermann, der har arbejdet for BMW, forklarer, at der er gjort meget ud af samlinger og overflader, så det ikke ligner noget, der bare er skruet løst sammen.
 
- Vores mål var at lave noget, der er mindre konservativt og mere ambitiøst end kendte kit-cars. Man kan straks kende bilen som en kit-car, men vi mener, vi har trukket begrebet op på et højere niveau, siger han til FDM.dk.

Tilbage til nyhedsoversigten

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.