• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. marts 2008 - Renault-Nissan-Project Better Place

Renault-elbil til Danmark

Renault-Nissan, DONG og Project Better Place vil have elbil til Danmark i 2011

Renault Laguna er i tankerne som basis for elbilen. Renault Laguna er i tankerne som basis for elbilen.

Bilpriser.dk/JP
Renault-Nissan og DONG vil nu aktivt udnytte, at elbiler er afgiftsfri i Danmark. Den fransk-japanske bilalliance og DONG vil støtte det californiske Project Better Place ved at introducere en 100 procent elektrisk bil uden udstødningsgasser af nogen art i 2011.
For at det skal blive muligt har Renault-Nissan indgået et samarbejde med NEC, der skal levere lithium-ion-batterier, der passer til de krav, som elektriske biler stiller.

Samarbejdet med Project Better Place betyder, at Renault-Nissan leverer elbilerne til det danske marked, formentlig en Laguna til ca. 100.000 kr., mens Project Better Place sørger for at få placeret genopladnings-standere rundt om i Danmark, i første omgang København.

Ifølge Jyllands-Posten er DONG med i projektet med 50 mio. kr. Det samme beløb skydes ind af Project Better Place ved Shah Agassi. Der skal 100 elbiler på gaden allerede i 2009, og DONG skal stå for udlejning af de dyre batterier. Bilen skal kunne køre 150 km på en fuld opladning. 80 pct. af alle bilister kører maksimalt 100 km om dagen. På sigt skal 20 pct. af alle biler være elbiler.

Det spændende projekt er en følge af en aftale, som Renault-Nissan underskrev med Project Better Place i Jerusalem den 21. januar.

Når Danmark er udvalgt til projektet, skyldes det regeringens ønske om at fremme elbiler med en beskatning på nul procent.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.