• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. maj 2008 - Volvo

Spare-gearkasse

Volvo har skabt gearkasse, der sparer otte pct. brændstof

Den ny Volvo-Getrag gearkasse kan spare otte pct. brændstof. Den ny Volvo-Getrag gearkasse kan spare otte pct. brændstof.

Volvo
Volvo introducerer nu en fuldautomatisk powershift-gearkasse i de V50-, S40- og C30-modeller, der er udstyret med to-liters turbodieselmotor. Gearkassen, der har seks trin, kan spare otte procent af brændstoffet i forhold til en almindelig manuel gearkasse.

Gearkassen er produceret i samarbejde med Getrag og består i princippet af to parallelle, manuelle gearkasser, der arbejder side om side. Der er to vådkoblinger. Den ene tager sig af 1., 3. og 5. gear plus bakgeaeret, mens den anden tager sig af 2., 4. og 6. gear. Det betyder, at den ene kobling giver slip, når den anden tager fat. Det betyder, at så snart motoren får gas i 1. gear, så er 2. gear allerede klar til at tage over - og så videre. Det giver en kontinuerlig kraftudvikling uden tab af moment ved skift af gear, hvilket giver silkebløde gearskift og bedre brændstoføkonomi.

Volvo vurderer, at den ny gerakasse, der kan betjenes manuelt, er ideel til dieselbiler op til et moment på 450 Nm.

Volvo C3 med dieselmotor og den ny gearkasse kører 16,9 km/l, mens S40 og V50 kører 16,7 km/l.

Gearkassen, der lanceres i Danmark efter sommerferien, koster 33.000 kr. ekstra. Der skal spares noget diesel for at hente det hjem...

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.