• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. maj 2008 - FDM

Cabrioletdrøm kan udleves

Også for 100.000 kr. kan man finde en åben sportsvogn, mener FDM

En cabriolet som Triumph Spitfire behøver ikke at koste en formue. En cabriolet som Triumph Spitfire behøver ikke at koste en formue.

FDM
En åben bil i klassisk stil er ikke nær så kostbar, som man skulle tro. Tværtimod er der mange muligheder for at opfylde drømmen om en cabriolet for små penge, mener FDM.

Drømmen om en klassisk, åben bil vælder frem i mange af os, nu hvor sommeren for alvor er ved at melde sig. Og den kan sagtens gå i opfyldelse. Selvom mange forbinder åbne biler med kostbar luksus, er der masser af muligheder for at finde en billig, åben bil. MotorClassic, FDM's magasin om klassiske biler, ser i det nye nummer nærmere på markedet for brugte cabrioleter og åbne sportsvogne.

”Det er ikke svært at finde en cabriolet-udgave af en familiebil som VW Golf eller Ford Escort for under 50.000 kr., og fornemmelsen af vind i håret er jo den samme som i en åben Jaguar. En åben sportsvogn koster lidt mere, men der er stadig mange muligheder under 100.000 kr.”, siger chefredaktør Bo Christian Koch.

Eksempelvis er biler som Alfa Romeo Spider, BMW 3-serie cabriolet, Fiat 124 Spider, Fiat X1/9 og Triumph Spitfire blandt de biler uden fast tag, som både er spændende, anderledes og til at betale med en normal indkomst. Men der er stadig en række ting, som man skal være opmærksom på, når man inspicerer en brugt cabriolet eller sportsvogn.

”Er man ude for at købe en ældre cabriolet, gør man klogt i at kigge efter, om kalechen er fri for huller, og om tætningslisterne ved sideruderne er i orden. Ligeledes bør man kigge efter, om instrumentpanel og sæder er falmede eller solsvedne, og om der er rust i de forstærkninger, en cabriolet har i karrosseriet”, siger Bo Christian Koch.

I det nyeste nummer kan man desuden læse om, hvordan man på landets stumpemarkeder kan have held med at finde de rigtige reservedele til den klassiske bil, og om hvordan man lejer en klassiker på ferieturen, om Mercedes-Benz’ ædle SL-sportsvogne, og om manden, der vil redde de gamle Simca-modeller fra 70'erne.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.