• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. maj 2008 - Dodge

Caliber med 285 hk

For kun 389.900 kr. får man 285 hk i Dodge Caliber SRT4

285 hk i brutal indpakning - Dodge Caliber SRT4 285 hk i brutal indpakning - Dodge Caliber SRT4

Dodge

Den står på baghjul til de andre drenge i klassen, når Dodge lancerer Caliber SRT4 på det danske marked om kort tid. Caliberens 285 hidsige hestekræfter er klar til at kaste bilentusiaster tilbage i racersædet, mens startprisen på blot 389.900 kroner uden tvivl vil få mange med hang til sporty køreegenskaber, masser af udstyr og høj komfort op af stolene, mener importøren. Chyslers legendariske racing-ingeniører står bag Caliber-SRT4 modellen, som nu er klar til at bringe køreglæden frem hos danske bilister.

I sensommeren 2006 tog Dodge-Caliber det danske bilmarked med storm. Unikt design, stor fleksibilitet og meget attraktive priser, fik bilentusiaster til at spærre øjnene op. Nu er Caliberens storebror også kommet til Danmark. Navnet er Caliber SRT4, og er udviklet af Chryslers legendariske racing-afdeling, SRT - Street and Racing Technology. Ingeniørerne i denne afdeling har normalt at gøre med Nascars og andre potente racerbiler, men får tid til anden til opgave at videreudvikle bilmodellerne i Chrysler-familien.

Stjernestøv fra motorsportsverdenen
Nu har Dodge Caliber været igennem SRT-afdelingen og fået en ordentlig omgang stjernestøv fra motorsportsverdenen over sig. Udadtil er resultatet en større og mere aggressiv frontgrill samt skørter og hækspoiler. Inde i kabinen har racing-ingeniørerne blandt andet sat sine aftryk i form af lækre, dybe racersæder samt et særligt sportsdisplay. Displayet viser en række informationer om bilens performance, som eksempelvis accelerationsevne, bremselængde og g-tryk. Der ingen tvivl om, at det er fra motorsportsverdenen at inspirationen er hentet til denne Caliber.

285 brændstoføkonomiske hestekræfter
Caliber SRT4’ erens motor er et eksplosivt kraftværk. 285 hidsige hestekræfter i den 2,4 liters store turbomotor søger for en imponerende performance.: 0-100 km/t på under seks sekunder og et stærkt drejningsmoment  for blot at nævne nogen få, flotte tal. Motoren er nyudviklet i samarbejde mellem Chrysler, Hyundai og Mitsubishi, nogle af verdens allerstørste motorproducenter. Resultatet er en motor, hvis ydelse giver associationer til en potent V8´er, men i virkeligheden ”blot” er en højteknologisk, firecylindret motor i aluminium. Det giver væsentlig mindre benzinforbrug og CO2-udledning. Til glæde for brændstoføkonomien og klimaet.

Sporty køreegenskaber
Sænket undervogn og et ophæng, der også har været i hænderne på SRT-afdelingens ingeniører sikrer fantastiske køreegenskaber. ESP´en er nøje afstemt, så de sporty køreegenskaber bevares uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det samme gælder for de rødmalede bremseskiver. Det unikke ABS-system giver fantastisk bremseevne og sikrer minimum af bremselængde, uden tab af retningsstabilitet og blokering af hjulene. Vel at mærke 19 tommer hjul, der er standard på Caliber SRT4.

Attraktive priser
Dodge Caliber SRT4 er med sin startpris på 389.900 danske kroner (kr. 393.380 inklusive levering) særdeles prisstærk og konkurrencedygtig. Det er med andre ord ikke kun på vejene, at de nærmeste konkurrenter i segmentet vil få baghjul af det nye frække medlem i Dodge-Caliber familien.
Dodge Caliber fås fra kr. 143.380 excl. moms inklusive levering på gule plader og fra kr. 238.380 på hvide plader inklusive levering.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.