• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. juni 2008 - Nordania

Mondeo og Transporter i top

Ford Mondeo og VW Transporter mest populære i hver sin leasingklasse

Ford Mondeo, her i den kommende Titanium-udgave - er mest populær. Ford Mondeo, her i den kommende Titanium-udgave - er mest populær.

Bilpriser.dk
Ford Mondeo er den mest leasede personbil, mens VW Transporter topper varevogns-listen.
Det viser de nyeste kvartalstal fra Nordania Leasing, der administerer cirka 38.000 person- og varebiler i Danmark.
VW, Audi og Opel er blandt topscorerne på årets første Top 10-liste over de mest leasede firmabiler på hvide såvel som gule plader hos Nordania Leasing. Det er dog amerikanske Ford, som med sin nye Mondeo indtager førstepladsen over de mest leasede firmabiler på hvide plader. Denne gang foran VW Passat på andenpladsen, Audi A4 på tredjepladsen og med Opel Vectra lige efter på fjerdepladsen.

"Det er ingen hemmelighed, at en stor del af vores flådekunder typisk overvejer tyske biler som Audi, VW og Opel, når de skal bestille nye firmabiler til medarbejderne. Til gengæld er det usædvanligt, at det denne gang kun er lykkedes for to ikke-tyske biler, Ford Mondeo og Peugeot 407, at erobre en plads på vores Top 10-liste over de mest leasede firmabiler på hvide plader i årets første kvartal", siger Henrik Rohmann-Sønderby, salgsdirektør i
Nordania Leasing.  

Nordanias tal over de mest leasede firmabiler viser samtidigt, at stadig flere virksomheder skeler til bilernes brændstoføkonomi, når firmabilen skal bestilles. Hele 60 pct. af de firmabiler på hvide plader, som Nordania har leaset til kunderne i årets første kvartal, er således dieselbiler. I samme periode i 2007 var andelen nede på knap 40 pct. De private bilejere køber færre dieselbiler. De ligger på en dieselandel på cirka 50 pct. nu, oplyser Nordania til Bilpriser.dk. Når firmaerne ligger højere, så skyldes det, at deres ansatte typisk kører flere kilometer per år end private. Og der er en øget interesse i totaløkonomien blandt firmaerne. Og den er bedst med dieselbiler.

"Hensynet til miljøet, CO2-udslip og klimaforandringer er allestedsnærværende udfordringer, som flere og flere virksomheder allerede arbejder seriøst med på en række områder. Det gælder nu også på området for firmabiler, hvor vi i stigende grad oplever, at vores kunder overvejer bilernes indvirkning på miljøet og mere generelt deres samlede livscyklus ud fra en såkaldt TCO-betragtning (Total Cost of Ownership). I den forbindelse knytter vi store
forventninger til nogle af de nye biler, som er på vej ind på firmabilmarkedet, herunder den nye Citroën C5 samt Hondas nye Accord-model, siger Henrik Rohmann-Sønderby.

Han tilføjer, at Nordania med lanceringen af miljøpakken Nordania Greenfleet netop tilbyder kunderne rådgivning om udvikling af ”grønne” bilpolitikker med fokus på mulige CO2- og brændstofbesparelser. 


Top 10 over de leasede hvidplade-biler ser således ud:

1. Ford Mondeo
2. VW Passat
3. Audi A4
4. Opel Vectra
5. Audi A3
6. Opel Astra
7. Peugeot 407
8. VW Golf
9. VW Polo
10. BMW 5-serien

Top 10 over de leasede varevogne i Nordania ser således ud:

1. VW Transporter
2. VW Touran
3. Opel Zafira
4. Citroën Jumper
5. Ford Transit
6. Renault Trafic
7. Iveco Daily
8. Mercedes Sprinter
9. Opel Vivaro
10. Nissan Primastar

De ovennævnte lister er fremkommet på baggrund af Nordanias tal for første kvartal 2008.

 


 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.