• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2008 - Vejle Amts Folkeblad

Haahr: Olien falder

Kendt oliekonge forudser halvering af olieprisen

Måske kan bilejerne snart ånde lettet op. Det forudser Olav Haahr. Måske kan bilejerne snart ånde lettet op. Det forudser Olav Haahr.

VAF/Bilpriser.dk
Benzinkongen Olaf Haahr fra Vejle forventer et kollaps på oliemarkedet inden for en overskuelig fremtid, skriver Vejle Amts Folkeblad. Kollapset kan ifølge Haahr resultere i store fald i prisen på diesel og benzin, der i dag nærmer sig 12 kroner per liter. Måske falder olieprisen til det halve, afhængigt af dollarkursen.

Olaf Haahr mener, at markedet dækker over en decideret olieboble. At de seneste måneders voldsomme prisstigninger har meget lidt at gøre med den reelle efterspørgsel på verdensmarkedet.

Han vurderer i stedet, at prisstigningerne drives kunstigt frem af internationale banker og hedgefonde, som spekulerer i nye stigninger. Olaf Haahr tror, boblen brister, så snart markedets største aktører mister interessen og skubber milliarderne over i andre investeringer.

-Olien skifter hænder afsindig mange gange, før den når ud til forbrugerne. Der bliver hver dag produceret omkring 86 millioner tønder råolie på verdensplan, men handlet med cirka 3,3 milliarder tønder olieprodukter på papiret. Den massive handel skaber en kunstig efterspørgsel, som kan punktere, hvornår det skal være. For den har intet at gøre med det reelle behov, lyder det fra den vejlensiske oliemillionær til Vejle Amts Folkeblad.

Vurderingen strider mod den gængse opfattelse i finansverdenen, men Olaf Haahr er ingen novice i oliebranchen. Han har fulgt og arbejdet i branchen gennem et halvt århundrede.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.