• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. juli 2008 - DAF

Jyder laver også skader

En myte, at jyder kører bedre bil end københavnere, siger DAF

Det går også galt for jyderne.. Foto: Falck A/S. Det går også galt for jyderne.. Foto: Falck A/S.

DAF
Det er en myte, at det kun er københavnere og unge mennesker, der har forsikringsskader på deres biler. Det fremgår klart af en undersøgelse af de sålkaldte skadesprocenter, som det nystartede DAF Forsikring og ETU Forsikring i fællesskab har udarbejdet efter det første års virke som bilforsikringsselskab for private kunder i Danmark.

"Specielt jyske bilister fra Midtjylland tegner sig for alt for mange skader i vores opgørelse", fortæller administrerende direktør Frank Jørgensen fra ETU Forsikring.
"Det er overvejende førstegangsbilister, men også bilejere, der skal til at give en to-tre år gammel bil i bytte for en ny, har pludselig en del parkeringsskader. Det koster os penge i forhold til præmieindtægterne, men ikke så alvorligt, at vi umiddelbart vil ændre vore lave tariffer for DAF Forsikring. Vi satser stadig på de enkle tariffer og at være ude med de laveste præmier for bilforsikring i syv ud af 10 tilfælde", siger han.

DAF Forsikring er et joint venture mellem ETU-Forsikring og Danmarks Automobilforhandler Forening, hvis 500 medlemmer  tegner bilforsikringer direkte hos ETU. Efter det første års virksomhed har DAF Forsikring en portefølje på 8.000 forsikringer, der tilsammen næsten repræsenterer 50 mio. kr.

"Ved at starte DAF Forsikring for et år siden har vi nu fået aflivet de gamle forsikringsselskabers myte om, at unge mennesker mellem 18 og 25 år nødvendigvis skal betale meget mere for deres bilforsikringer end andre", siger DAF's administrerende direktør, Preben Kjær. Det er blevet meget lettere at skifte bilforsikringen ud sammen med bilen. Det kan nu gøres direkte hos bilforhandleren, samtidig med køb af en ny eller brugt bil.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.