• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juli 2008 - Scandinavian Drift Series

Drifting

Ny fræk motorsport på vej til Danmark

I finalen kører der to og to, på drifting sprog, kaldet twin pass I finalen kører der to og to, på drifting sprog, kaldet twin pass

Scandinavian Drift Series 
Scandinavian Drift Series lover masser af imponerende udskridninger, aktion og underholdning i Danmarks nye motorsportsgren Drifting, som på få år er blevet en kæmpe succes i udlandet.
 
Fart, røg, fest og farver kendetegner motorsporten Drifting, som nu for første gang nogensinde kan dyrkes seriøst og professionelt i Danmark. Drifting har sine rødder i Japan, hvor sporten har været utrolig populær i de sidste 30 år. Derfra har den bredt sig videre til lande som USA, Australien, New Zealand, England og Irland. Alle steder har sporten, i løbet af få år, opnået en utrolig popularitet på grund af den helt specielle atmosfære, der omgiver løbene.
 
Baghjulstræk og hestekræfter
Drifting foregår på en lukket bane, men kan på mange områder sammenlignes med rallysporten. I Drifting gælder det om at tilføre nok kraft til baghjulene for at få dækkene til at slippe vejgrebet og starte en udskridning eller et "drift". Den typiske drift bil er derfor en letvægts baghjulstrukken bil. Når en bil først er i drift, gælder det om at holde den gennem svinget ved at bruge en nøje afmålt balance mellem kraft, bremse og kontrol af bilens hestekræfter. Dette kræver perfekt timing, hvorved kørerne tvinger bilen ud over dens skridegrænse.
 
Fantastisk teknik, kontrol og koordination
Energiniveauet på banen er højt og kravene til kørefærdighederne er store, ikke mindst fordi nogle kørere kontrollerer over 1.000 hk, mens de drifter bilen fra side til side i høj fart, samtidig med at der skiftes gear, bremses og drejes på rattet med præcision, for at opnå det perfekte drift. En vanskelig opgave, der fordrer sublime koordinationsevner, overblik og is i maven hos kørerne.
 
Et godt show
I Drifting gælder det ikke kun om at komme først i mål. Udover kørernes driftevner, gives der også point for deres evne til at følge banens ideallinje, bilens udsving og hastighed, samt deres evne til at levere et godt show. I finalen køres der to og to, på drifting sprog kaldet twin pass. Her køres der aggressivt side om side i nervepirrende dueller, hvor der ofte kun er få centimeter imellem bilerne.
 
Motorsport for fuld udblæsning
Drifting er motorsport, når det er bedst. Det er aktionpræget underholdning på højeste plan. Spændingsniveauet er helt unikt, og den eksplosive energi, der omgiver løbene, er utrolig medrivende. Derudover er det køretekniske niveau meget højt og publikumsentusiasmen til at få øje på. Her er man tæt på det hele – og det kan mærkes. "The Sports Car Club of America", som er bilsportsklubbens eget blad, forsøgte i 2003 at beskrive den helt særlige ånd, der karakteriserer Drifting. De skrev bl.a.:
"It's like the last lap of the best road race you ever saw repeated over and over again". En meget stærk udtalelse fra en organisation, hvis eksistensgrundlag udelukkende er baseret på traditionel motorsport for amatører og professionelle.
 
En undergrundssport på vej frem
Drifting har på få årtier udviklet sig fra en undergrundsgadesport til en anerkendt motorsportsgren. Sideløbende hermed har kørernes tekniske niveau med tiden også udviklet sig til et fantastisk højt niveau. Fordi Drifting indeholder de bedste elementer fra alle motorsportsgrene, har løbene en helt særlig medrivende karakter og en underholdnings-værdi, som ikke tidligere er set i Danmark. 

Fakta:
- Drifting er en medrivende sportsgren med masser af energi og stor underholdningsværdi for alle motorsportsinteresserede.

- Nogle kørere kontrollerer over 1.000 hk, mens de drifter deres baghjulstrukne biler fra side til side i høj fart gennem forskellige sving på en afmærket bane. Derfor stilles der store krav til kørernes færdigheder.

- I professionel Drifting bedømmes kørerne ud fra deres generelle Drifting evner. Derudover gives der point for hastighed, showfaktor, bilens vinkel på banen samt kørerens evne til at følge banens ideallinje.

- Internationalt har Drifting gennem de sidste 30 år bredt sig fra Japan, over USA og Australien til Europa. Det, der startede som en undergrundsbevægelse, er nu en meget populær og seriøs konkurrencesport.

- SD Series, er i gang med at uddanne dommere og sammensætte første sæsons løbsprogram. Der vil blive afholdt testdage, hvor man kvalificerer sig til enten pro eller semipro.

- Nærmere informationer om sæsonstart, reglement, kørere, baner og samarbejdspartnere findes på www.sdseries.eu.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.