• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. september 2008 - Autocom A/S

Polen er en bil-magnet

Autocom.dk fortsætter sin internationalisering og åbner i Polen

Autocom.dk giver nu de polske bilforhandlere adgang til Vesteuropas gode brugtbiler. Autocom.dk giver nu de polske bilforhandlere adgang til Vesteuropas gode brugtbiler.

Autocom.dk
Krise på det europæiske bilmarked? Ikke i Polen! Her er salget af nye personbiler steget med ni procent i 2008, sammenlignet med de samme otte måneder af 2007. Flere end 350.000 nye og omkring 1,6 millioner brugte personbiler ventes solgt i år. 1,2 millioner af disse brugte biler vil være importerede biler.

For fynske Autocom A/S, der opererer under navnet Autorola i udlandet og nu er en af Europas førende online bilauktionskoncerner, er det et perfekt tidspunkt til at åbne et datterselskab i Polen på, mener administrerende direktør Peter Grøftehauge:

”Vesteuropa er oversvømmet af brugte biler, og Autorola Polen, ledet af den særdeles branchekendte Wojciech Fidura er nu klar til at flytte en god bid af de mange biler til de bilhungrende polakker”, siger han.

Wojciech Fidura, 38, forudser en lys fremtid for det ny datterselskab, der netop har startet sit virke:
”Det polske bilmarked har boomet i flere år nu. 280.000 nye personbiler og 995.000 brugte blev der solgt i 2007, og tallet stiger støt. Folk er mere velhavende end nogensinde før, og hvis de har en gammel bil, ønsker de sig en nyere. Folk kunne for eksempel tidligere leve med at have en 10 år gammel bil, men så fik de en på otte år. Derefter var det seks år og fire år, og det næste trin bliver to år, skyder jeg på.”

”Det giver et livligt eftermarked, og det er der, vi kommer ind”, tilføjer Wojciech Fidura, som er ivrig efter at vise de polske bilforhandlere og bilsælgere, hvor let, kosteffektivt og hurtigt, man kan købe og sælge biler på online bilauktioner.
Wojciech Fidura oplyser, at det ny selskab i første omgang vil gå efter at få leasingselskaber, finansieringsselskaber og banker som kunder.
”De vil få store fordele af vores auktionsplatform. Tusindvis af forhandlere fra hele Polen kan byde på deres biler, og priserne vil derfor i høj grad afspejle den ægte markedspris”, siger han.
Godkendte forhandlere vil få adgang til at købe biler fra lande som Tyskland, Frankrig, Spanien – ja, det meste af Europa.

Det næste trin bliver at lære private bilejere i Polen at sælge deres biler via nettet. Men som antallet af internetbrugere i landet stiger, så vil de utvivlsomt også begynde at handle biler på nettet.

Autocom A/S har nu online bilauktioner i 14 lande verden over: Danmark, Sverige, England, Irland, Tyskland, Spanien, Italien, Belgien, Holland, Luxembourg, Østrig, Tjekkiet, Australien og Polen. Flere er på vej.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.