• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juli 2001 - Toyota

Fransk-japansk mini

Toyota og PSA Peugeot Citroën planlægger lille fælles bil

Det vides ikke, hvordan den nye fælles bil kommer til at se ud, men designmæssigt skal den tiltale det europæiske publikum. Det vides ikke, hvordan den nye fælles bil kommer til at se ud, men designmæssigt skal den tiltale det europæiske publikum.

Af Jeppe Lykke Hansen
Toyota og PSA Peugeot Citroën har offentliggjort en aftale om fælles europæisk udvikling og produktion af minibiler.

Det nye fælles bil-koncept bliver primært rettet mod det europæiske marked og skal derfor opfylde de europæiske bilkøberes behov.

Bilerne skal produceres på en fælles platform, som skal have minimum tre fordele: De skal kunne konkurrere på prisen, indeholde en høj grad af sikkerhed samt tilbyde stor grad af miljøvenlighed.

Efterspurgt type
Toyota Motor Corporation betragter samarbejdet som et led i sine bestræbelser på at møde den hastigt stigende efterspørgsel efter konkurrencedygtige, benzinøkonomiske og miljøvenlige biler.

PSA Peugeot Citroën anser aftalen mellem de to uafhængige firmaer som en del af koncernens strategi rettet mod i højere grad at indgå samarbejdsaftaler om udvikling og produktion af mekaniske komponenter og platform-elementer.

Toyota Motor Corporations præsident Fujio Cho og PSA Peugeot Citroën præsident Jean-Martin Folz forventer at underskrive samarbejdsaftalen i Bruxelles den 12. juli 2001.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.