• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. august 2001 - Mercedes

Ny SL-Klasse

Femte generation Mercedes SL-Klasse klar ved startlinjen

Den nye SL-Klasse er roadster og coupe i en og samme bil takket være det sammenklappelige faste tag. Den nye SL-Klasse er roadster og coupe i en og samme bil takket være det sammenklappelige faste tag.

Af Jeppe Lykke Hansen
Til efteråret fortsætter Mercedes den lange SL-Roadstertradition med femte generation af den åbne to-sædede sportsvogn.

Det nyudviklede faste foldetag klapper sig selv sammen i bilen bagagerum på 16 sekunder, hvor det fylder 82 liter i rumfang.

Med taget slået op (og dermed ned i bagagerummet) har bilens bagagerum en kapacitet på 235 liter rigeligt til et par badebukser, en tennisketsjer eller hvad man ellers lige har brug for i sommervarmen.

Det betyder, at bilen med taget i bagagerummet faktisk kun rummer 30 liter mindre, end forgængeren gjorde med taget på.

Glasboble
Til næste år er planlagt en version, hvor cabrioletfølelsen udstrækkes til hele året ved det, at alle tagets dele er lavet af glas.

Hvad bilens køreegenskaber angår, kan man kun sige muskler nok. 306 hestekræfter, femliters motor og 0 til 100 kilometer i timen på kun 6,3 sekunder.

Økonomisk
En bil som Mercedes nye SL kan man nok aldrig beskrive som økonomisk, men hvis man kører den pænt (men hvem ville gøre det?) skulle den kun bruge 12,7 liter benzin på 100 kilometer.

Dette er opnået ved hjælp af udbredt brug af aluminium samt sænkning af vindmodstanden med ni procent i forhold til forgængeren.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.