• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. august 2001 - Audi

Slut med Audi RS4

Audi stopper produktion af super-A4-topmodel

Underspillet diskretion. En Audi RS4 når fra 0 til 100 kilometer i timen hurtigere end en Porsche 911 Carrera. Underspillet diskretion. En Audi RS4 når fra 0 til 100 kilometer i timen hurtigere end en Porsche 911 Carrera.

Af Jeppe Lykke Hansen
Alting har en ende, som Shubidua i sin tid så smukt formulerede det, og dette gælder også for verdens mere interessante bilmodeller. En af disse er Audi RS4, der nu går ud af produktion efter kun 6.030 eksemplarer.

Ifølge Audi indstilles produktionen for, at RS4 kan stå som en eksklusiv og eftertragtet milepæl i Audis historie. Og det kommer den til.

Farvel Porsche
Skulle en RS4 køre om kap med en Porsche 911 Carrera, ville Porschen kun vinde på grund af Audi'ens elektronisk begrænsede topfart på 250 kilometer i timen.

Skulle de bare trække fra 0 til 100 kilometer i timen, ville Audi RS4 nå de 100 på kun 4,9 sekunder.

En tiendedel af et sekund før Carrera'ens 0 til 100 på fem rent.

Goddag familiebil
Det ville være en klar overdrivelse at kalde RS4 for underdrevet diskretion.

Løber man hurtigt rundt om bilen, ville man næppe opdage, at der er tale om en helt særlig stationcar.

Kigger man efter, vil den matsorte sportsudstødning, de 18 tommers alu-fælge og de diskrete luftindtag nok antyde sportslig bil. Men de fleste vil nok stadig blive stærkt overraskede, når en ellers tilforladelig familiebils bi-turbo V6-motor skyder den af sted som ud af en kanon, når lyskurven skifter til grønt.

For at slutte hvor vi startede med Shubberne: Men Hvalborg sikken en.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.