• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. oktober 2001 - Mercedes

Koncept-Mercedes

Mercedes F 400 Carving giver bud på fremtidens teknik

Dette billede demonstrerer, hvordan hjulene aktivt holder bilen på plads i svinget. Dette billede demonstrerer, hvordan hjulene aktivt holder bilen på plads i svinget.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den seneste konceptbil fra Mercedes er en topersoners roadster opkaldt efter carving-ski, og det er langt fra en tilfældighed.

Slalombil
Carvingski har langt bedre styreegenskaber end traditionelle ski på grund af deres specielle form, og det er netop bedre styreegenskaber, Mercedes er gået efter.

Også selv om det har givet en speciel form.

Skæve hjul
Det nye asymmetriske hjul-koncept gør, at de yderste hjul læner sig indad i svingene, så det kun er det inderste af dækket, der er i kontakt med vejen.

Teknikken i F 400 Carving gør det muligt for hjulene at ændre vinklen i forhold til bilen med op til 20 grader.

Det gør, at bilen set forfra i et skarpt sving ser ud som om, den har været involveret i et uheld, og hjulene er ved at falde af.

Svingstabil
Gevinsten ved den nye teknik skulle være 30 procent mere stabilitet i sving i forhold til en tilsvarende bil med almindelige hjul samtidigt med, at risikoen for udskridning reduceres markant.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.