• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juni 2012 - Volkswagen

En legende vender tilbage

Volkswagen præsenterer den nye Scirocco GTS.

Det er endnu uvist, om Scirocco GTS kommer til Danmark. Scirocco fås i dag fra 339.994 kr. Det er endnu uvist, om Scirocco GTS kommer til Danmark. Scirocco fås i dag fra 339.994 kr.

Volkswagen 

Klassens frække dreng
I år er det 30 år siden, den første Scirocco GTS kom på markedet. Nu har en ny GTS-udgave af den sportslige coupé premiere på biludstillingen i Leipzig. Med markante striber og mange andre særlige kendetegn er Scirocco GTS, som dengang i 1982, den frække dreng i klassen.

Den nyeste generation af Scirocco blev præsenteret i 2008, og siden har den høstet utallige roser for sine skarpe køreegenskaber, sit blændende design og sine kraftige turbomotorer. Scirocco har etableret sig som en sportscoupé uden kompromisser.

Hvor meget er din brugte bil værd? Vurdér den her!

Stort udvalg af motorer
Scirocco fås i dag med et udvalg af motorer, som de færreste konkurrenter kan hamle op med: Den på én gang økonomiske og sportslige 1,4-liters TSI-motor med 122 hk og BlueMotion Technology, den teknisk avancerede og kraftige 1,4-liters TSI-motor med 160 hk og både turbo og kompressor, den særdeles kraftige 2-liters TSI-motor med 210 hk – og ikke mindst med den vilde 2-liters TSI-motor med 265 hk i Scirocco R. Dertil kommer to udgaver af 2-liters TDI-motoren, som yder henholdsvis 140 og 170 hk – førstnævnte med Volkswagens BlueMotion Technology, der omfatter start-stop-system og genindvinding af bremseenergi, så den kan køre hele 22,2 kilometer på en liter diesel.

Den seneste tilføjelse til det omfattende Scirocco-program har premiere på biludstillingen Auto Mobil International (AMI) i Leipzig: Scirocco GTS. For mange fans er GTS-navnet, der havde premiere for første gang i 1982, det helt rigtige at forbinde med den sportslige Scirocco, og den nye Scirocco GTS er da også, som forgængeren fra 1982, noget helt særligt i Scirocco modelprogrammet.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

Særlige GTS-detaljer
Den nye Scirocco GTS skiller sig ud. Man er ikke i tvivl om intentionerne, når man ser den. Striberne på motorhjelm, tag, hækspoiler og bagklap er et klart signal om fart – og en hentydning til 70erne og 80ernes racerbiler. Sidespejlene optræder i samme farve som fartstriberne.

Scirocco GTS adskiller sig ikke kun fra de øvrige Scirocco-modeller ved farvespillet. Også for- og bagkofangere i nyt design, fremtrædende sideskørter og letmetalfælgene i 18'' af typen ''Thunder'' med sorte indlæg får Scirocco GTS til at skille sig ud. I versionen med 2-liters TSI-motoren med 210 hk er bremsekaliprene lakeret røde.
Kommer man helt tæt på, vil man på forskærmene se et GTS-logo.

GTS-logoet går igen i indstigningslisterne, som er det første tegn på en særlig kabine. Farverne sort og rød dominerer, og GTS-logoet går igen i rattet og i de perfekt formede sportssæder. Kender lægger straks mærke til noget helt særligt ved kabinen i Scirocco GTS: Gearstangen er formet som en golfbold – ikke kun et kendetegn ved Golf GTI, men også ved Scirocco GTS fra 1982.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.