• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. februar 2002 - Bilpriser.dk

Flere biler på bilauktion

Stærkt stigende interesse for at sælge biler via Internet

Autocom Bilauktion, der er lavet af teamet bag Bilpriser.dk, oplever en stadig stigende interesse for at sælge biler på Internet-auktionen. Autocom Bilauktion, der er lavet af teamet bag Bilpriser.dk, oplever en stadig stigende interesse for at sælge biler på Internet-auktionen.

Af Jeppe Lykke Hansen
"Få bud fra mere end 900 bilforhandlere, når du skal sælge din bil" lyder budskabet fra Autocom Bilauktion, og det har de danske forbrugere taget til sig. Hver uge sættes nu over 200 biler på auktion på Internet-adressen www.autocom.dk, og langt de fleste indsættes af private bilejere.

"Vi er begyndt at få rigtig mange biler fra privatpersoner. I uge fem var vi oppe på 278 tilmeldte biler, hvoraf størstedelen var privatbiler," fortæller direktør for Autocom Bilauktion, Peter Grøftehauge.

Bud fra 900 forhandlere
Grundideen i Internet-bilauktionen er, at den private forbruger via Autocoms auktionskatalog, der sendes ud til over 900 bilforhandlere, kan få en bedre pris for sin brugte bil end ved blot at køre rundt til de nærmeste forhandlere i lokalområdet. Forhandlerne får til gengæld bedre mulighed for at håndplukke præcis de biler, de har brug for.

"Forbrugeren opnår en bedre pris fordi, at der næsten ikke kan undgå at være en bilforhandler mellem de 900 tilmeldte, der har en kunde til en bil som den udbudte og derfor vil være villig til at give bedste dagspris," forklarer Peter Grøftehauge.

Som eksempel på priser opnået på seneste Autocom Bilauktion, nævner Peter Grøftehauge en Peugeot 306 1,6 årgang 2000 solgt til 118.000 kroner, 9.803 kroner over vurderingen, og en Mazda 626 1,8 årgang 1998 solgt til 124.700 kroner, 7.669 kroner over vurderingen.

Sikkert system
Kun bilforhandlere, der er godkendt af Autocom Bilauktion, har adgang til at byde på auktionen, mens alle i teorien kan sætte en bil til salg. Systemet giver altså privatpersoner en unik mulighed for at udbyde sin bil til hovedparten af alle danske bilforhandlere.

Det kræves meget naturligt, at bilen beskrives korrekt, ellers står det køberen frit for at annullere handlen. Beskrivelsen foregår ved at klikke sig igennem en række sider med spørgsmål om bilen. Spørgsmålene kan, såfremt der er behov, også printes ud og bruges som en guide til en systematisk gennemgang ude ved bilen. Efter beskrivelsen på nettet får brugeren automatisk en vurdering af bilens auktionspris, hvorefter brugeren skal indtaste sin mindstepris og godkende, at bilen sættes på næste auktion.

Det koster 1.000 kroner inklusiv moms for den private bilejer, hvis bilen bliver solgt på auktionen, ellers er det gratis. Derudover er der ingen omkostninger for bilejeren, da det intet koster at sætte bilen på, og det er købers ansvar at hente bilen efter auktionen.

Privat til forhandler
Der skal ikke udveksles penge over nettet. Betalingen foregår ved at forhandleren betaler med kontanter eller banknoteret check ved afhentningen af bilen. Risikoen er altså ikke større end ved et normalt salg fra en privatperson til en bilforhandler.

Forhandleren, der køber bilen, skal også betale 1.000 kroner inklusiv moms i handelssalær samt betale udgifterne ved at afhente bilen.

Autocom Bilauktion giver telefonisk rådgivning om bilauktionen indenfor almindelig kontortid.

Tre auktioner om ugen
Der afholdes tre bilauktioner på www.autocom.dk om ugen. Auktionerne løber fra mandag kl. 12.00 til onsdag kl. 11.00, fra onsdag kl. 12.00 til fredag kl. 11.00 og fra fredag kl. 12.00 til mandag kl. 11.00.

Autocom Bilauktion er udviklet og ejet af Autocom A/S, der også står bag Bilpriser.dk og det professionelle vurderingssystem Autocom Prisberegning.

Se mere på: www.autocom.dkBILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.