• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. februar 2002 - Peugeot

Supersport fra Peugeot

Ekstrem fransk konceptbil i karbon med masser af muskler

Designerne af Peugeot RC har tydeligvis ladet sig inspirere af linjerne fra Lamborghini. Designerne af Peugeot RC har tydeligvis ladet sig inspirere af linjerne fra Lamborghini.

Af Jeppe Lykke Hansen
Peugeot har netop frigivet billederne af en mulig kommende sportsmodel med navnet Peugeot RC.

Modellen får premiere på motorshowet i Geneve næste måned. Konceptbilen er bygget helt i kulfiber, men derudover er Peugeot Danmark sparsom med oplysningerne.

Italiensk forbillede
Udfra billederne at dømme har Peugeots designteam skelet en del til Lamborghini Murcielago V12, mens de sad ved tegnebordet. Linjerne er i hvert fald meget lig den heftige italiener, som RC med sine 115 centimeter også næsten deler højde med.

0 til 100 på seks sekunder
På motorfronten trække Lamborghini'en dog fra Peugeot'en, men med 0 til 100 kilometer i timen på bare 3,8 sekunder trækker den altså fra de fleste. Peugeot'en er seks sekunder om den samme acceleration, og det er bestemt heller ikke at kimse af.

Til gengæld bliver Peugeot RC med næsten 110 procents sikkerhed også væsentlig billigere end det italienske forbillede, såfremt den nogensinde sættes i produktion. Der vil nok ikke være mange købere til en Peugeot til 5,5 millioner kroner.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.