• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. august 2000 - Toyota

Ny Toyota RAV4

Toyota har inden for det sidste år introduceret en stribe af nye bilmodeller, og nu er tiden kommet til en helt ny generation af Toyota RAV4 i den populære SUV-klasse.

Da Toyota RAV4 første gang blev introduceret tilbage i 1994 lagde bilen grundstenene til en helt ny og spændende bilklasse (SUV) som har opnået stor popularitet ikke alene i Danmark, men over hele verdenen.

Undersøgelser blandt forbrugerne har vist at valget af denne biltype ofte har baggrund i de signaler og den kørekomfort som bilen tilbyder - mere end det er et spørgsmål om behovet for egentlige off-road egenskaber. Toyota har derfor valgt at introducere den nye Toyota RAV4 i 2 modelversioner henholdsvis med to-hjulstræk eller med permanent firehjulstræk.

To- eller firehjulstræk
Den tohjulstrukne version har forhjulstræk og er forsynet med 1.8 liters motor med Toyotas variable ventilstyringsteknologi (VVT-i). Motoren yder 125 hestekræfter ved 6.000 omdrejninger i minuttet og har et drejningsmoment på 161 Newtonmeter ved 4.200 omdrejninger i minuttet.

Versionen med firehjulstræk har en kraftig 2.0 liters motor ligeledes med VVT-i. Denne motor yder 150 hestekræfter ved 6.000 omdrejninger i minuttet. Drejnings-momentet er på 192 Newtonmeter ved 4.000 omdrejninger i minuttet.

I begge de nævnte versioner er der mulighed for at vælge mellem en 3-dørs version og 5-dørs version. I begge tilfælde er kabinen indrettet med blandt andet aluminiumsrammer om dele af instrumenteringen og med råhvide urskiver. Komfortudstyret omfatter endvidere servostyring, højdejusterbart rat og førersæde, el-sideruder foran, el-sidespejle med varme, fjernbetjent centrallås, justerbare kopholdere foran og meget andet.

Finesser
Som en rigtig fritids- og familiebil byder Toyota RAV4 på mange detaljer. De bageste sæder kan forskydes i længderetningen med op til 15 centimeter og der er mulighed for at indstille hældningen på bagsæderyglænet. Bagsæderne kan foldes sammen enkeltvis og vippes frem og endelig er der mulighed for at tage sæderne helt ud. Små kroge er monteret bag på bagsæderyglænet til fastgørelse af hanken på indkøbsposer for at forhindre poser og indhold i at rutscher rundt i bagagerummet under kørsel.

Toyota RAV4 har blandt andet ABS med EBD (Electronic Brakeforce Distribution), sikkerhedskarosseri, kraftige stålprofiler i dørene, dobbelt airbag, skivebremser på alle fire hjul, sele-strammere og selekraftbegrænsere, 3-punktssikkerhedsseler ved alle pladser, ISOFIX barnestolsbeslag, sikkerhedsnet mellem bagagerum og kabine (5-dørs versionen) med videre.

Populær som van
Med samme komfort og sikkerhedsudstyr introduceres den firehjulstrukne Toyota RAV4 i den 5-dørs udgave også som varebil.

Fra den brede sidehængslede bagdør er der adgang til det regulære varerum, og der er mulighed for at trække selv store trailere op til 1.500 kg.

Garanti
Den nye Toyota RAV4 markedsføres med en garantipakke, som indeholder 3 års mekanisk garanti op til 100.000 km, 3 års lakgaranti samt 12 års garanti mod gennemtæring.

Serviceintervallerne er på henholdsvis 15.000 km mellem hvert lille sundhedscheck med olie- og filterskift samt 30.000 km mellem hvert fuldt omfattende sikkerhedscheck.

Priser
Toyota RAV4 er ude hos de danske Toyota-forhandlere i slutningen af august til priser fra kr. 259.997. Denne pris gælder en Toyota RAV4 1.8 4x2 med 3 døre. Prisen for RAV4 2.0 4x4 starter ved kr. 292.995. RAV4 2.0 4x4 Van koster kr. 149.994 plus moms. Der er for alle 2.0 versioner mulighed for valg af automatgear. Priserne er ekskl. levering og eventuelt metallak.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.