• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. maj 2011 - Autoteket

Fokus på kinesiske dæk

Forbrugere er klar over risiko.

Sørg for at dækkene er i god kvalitet (Foto: FDM) Sørg for at dækkene er i god kvalitet (Foto: FDM)

Autoteket 

Dæksælgere op­lever, at den sen­este tids advar­sler har for­stær­ket for­brug­ernes skep­sis mod de aller­billig­ste dæk.

Forbrugere er opmærksomme på billige importdæk
Både orga­nisa­tioner og medier har i den sen­este tid ad­varet for­brug­erne mod bil­lige, kine­sisk frem­stil­lede dæk, der brem­ser dår­ligt og i værste fald eks­plo­derer.

At dømme efter reak­tion­erne på Euro­masters stande, der har været op­stil­let i Bilka og A-Z igen­nem hele uge 12, har mange taget ad­var­slerne til sig.

Marketing Manager Carsten Kure fra Euromaster opfordrer forbrugerne til nøje at overveje mulige ulemper og risici inden køb af discountdæk.

"Som undersøgelser og medier i den seneste tid har vist os, får man, hvad man betaler for. Med helt billige dæk kan man generelt forvente øget bremselængde, kortere levetid og mere støj under kørslen".

Dækskifte nu er lige så vigtigt som i efteråret
På deres stande har Euromaster-folkene desuden oplevet, at forbrugerne generelt prioriterer skiftet fra vinterdæk til sommerdæk langt lavere end skiftet den modsatte vej.
 
"Folk er mere oppe på mærkerne, når der kommer sne og is på vejene. Da kan det kun gå for langsomt med at få vinterdæk på bilen", vurderer Carsten Kure.

Men Ifølge Volker Nitz fra Rådet for Større Dæksikkerhed kan det være lige så farligt at køre rundt på forkerte dæk nu som i vinterhalvåret. Når det bliver rigtig varmt, vokser bremselængden betragteligt med vinterdæk. Desuden er de mindre stabile i kurver. Det har den tyske bilistorganisation ADAC dokumenteret i en omfattende dæktest.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.