• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. november 2011 - FDM

USA-nummerplader på vej

Gode nyheder på vej for ejere af amerikanerbiler.

Nu kan danske ejere af amerikanerbiler snart få USA-nummerplader på de klassiske biler. Nu kan danske ejere af amerikanerbiler snart få USA-nummerplader på de klassiske biler.

FDM

Nummerplader i USA-størrelse
Danske ejere af klassiske USA-biler kan se frem til lovlige danske nummerplader i samme størrelse som de amerikanske, når det nye digitale motorregister indføres, formentlig i 2012. Det skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

Dit bilsalg starter på Bilpriser.dk

Et stort ønske bliver opfyldt
Dermed opfyldes et mangeårigt ønske fra USA-bilmiljøet. Ofte er det nemlig nødvendigt at beskadige kofangere eller flytte lygter for at få plads til lovlige nummerplader på en amerikansk bil, og falske plader hører derfor til dagens (u)orden. Op mod halvdelen af ’amerikanerne’ herhjemme skønnes at køre rundt med mindst én hjemmelavet nummerplade.

Lovligt i Sverige og Tyskland i årtier
”Vi hilser naturligvis den nye nummerpladetype velkommen. Men det er også kun naturligt, at danske amerikanerbil-ejere nu får de samme muligheder for lovlige nummerplader i den rigtige størrelse, som ligesindede i lande som Sverige og Tyskland har haft i årtier,” siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

It-problemer udskyder nummerpladerne
De nye, danske USA-nummerplader havde allerede været en realitet, hvis det digitale motorregister var blevet indført 1. april i år som planlagt. Men problemer hos it-leverandøren har tvunget SKAT til at udskyde indførelsen på ubestemt tid, formentlig til en gang i 2012. Der er dog stadig håb om, at de danske USA-biler kan få deres nye nummerplader på inden næste sæson.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.