• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. december 2011 - Motor-magasinet

Mindre kø i København

Trafiktætheden et større problem i Stockholm og Oslo.

Ud af de skandinaviske hovedstæder markerer kun Helsinki sig bedre end København, når det kommer til trafiktæthed. Ud af de skandinaviske hovedstæder markerer kun Helsinki sig bedre end København, når det kommer til trafiktæthed.

Motor-magasinet

Andenplads til København
En ny undersøgelse fra GPS-producenten TomTom giver København en andenplads i forhold til skandinaviske hovedstæder med mindst trafiktæthed og derved korteste bilkøer. Men tallene viser desværre samtidig, at udviklingen i København går i den gale retning.

Besøg forsikringsoversigten

Der har været en række politiske forslag fremme i forhold til de trafikale problemer i København. Nordhavnsvejen og den omdiskuterede betalingsring er tiltag, der skal forsøge at afhjælpe københavnernes transporttid på hovedstadens vejnet.

Undersøgelsen bygger på bilernes fart
Ny trafikdata fra navigationstjenesten HD Traffic viser dog, at København slet ikke er slem sammenlignet med vores skandinaviske naboers hovedstæder. Her markerer Stockholm sig som hovedstaden, hvor flest bilister kører med nedsat fart i gaderne, mens Oslo kommer på en andenplads, og kun Helsinki har mindre trafiktæthed end den danske hovedstad.

Undersøgelsen er udført ud fra en måling af, hvor mange procent under den tilladte hastighedsgrænse, trafikken bevæger sig på storbyernes vejnet. Er den tilladte hastighed 50 km/t på en bestemt strækning, måles trafiktætheden ud fra, hvor mange procent under denne hastighed bilerne i gennemsnit kører.

Således har Stockholm en trafiktæthed på 31,4 procent, Oslo 28,4 procent, København 13,9 procent og Helsinki 11,0 procent.

Negativ udvikling i København
Dataindsamlingen viser også, at der allerede tilbage i marts måned faktisk var lavere trafiktæthed i København end i dag, da tallet dengang lå på 12,4 procent. Udviklingen går altså her i negativ retning.

- Vi er meget glade for at kunne bidrage med relevant data omkring vejnettet. Det er en prioritet for TomTom at kunne afhjælpe trafiktæthed i det hele taget, hvilket vi for et års tid siden også fik nedfældet i vores trafikmanifest. Forhåbentlig kan den data vi videregiver nu, være med til at hjælpe til en større forståelse af de trafikmæssige problemstillinger i Skandinavien, udtaler Kennet Juhl, landechef for TomTom Danmark.

Den enorme mængde data kan derved også benyttes til at give meget præcise statistikker omkring den danske trafiksituation. HD Traffic kan i denne uge fejre et-års fødselsdag i Danmark, og i løbet af tjenestens første leveår har Danmark opnået et kvalitetsniveau på trafikdataen, som er blandt de bedste i verden. Dette betyder kort fortalt, at navigationen på baggrund af HD Traffic her i landet er blandt verdens bedste, forsikrer TomTom.

Find din næste bil på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.