• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. december 2011 - Motor-magasinet

Plads til større biler

Shell i Gørlev kan vaske ekstra høje og brede biler.

Shell i Gørlev har fået nyt vaskeanlæg, som kan tage brede og høje biler. Shell i Gørlev har fået nyt vaskeanlæg, som kan tage brede og høje biler.

Motor-magasinet

Plads til de brede og høje biler
Shell-tanken på Gørlev Landevej i den vestsjællandske by Gørlev er rammen om en ægte Danmarkspremiere. Selskabet har, som det første i Danmark, investeret i den nye, brede Christ-vaskemaskine, der har en vaskebredde på 2,70 meter. Det er 40 cm bredere end den forrige vaskemaskine, tanken havde.

"Det er en stor fordel for vores varebilskunder," forklarer Jørgen Jacobsen, der ejer tanken.
"Vi vasker mange høje og lange varebiler. Problemet har hidtil været, at de har skullet køres meget præcist ind i vaskehallen for at undgå, at vaskemaskinen stopper. Det gør den jo, hvis maskinens konsoller kommer for tæt på bilen. Med den ekstra bredde er vi helt ude over det problem."

Jørgen Jacobsen glæder sig også over, at den nye vaskemaskine har kunnet være i den eksisterende vaskehal. "Det er vaskemaskinens konstruktion, der har givet den ekstra bredde," siger han og tilføjer.
"Højden på de 2,60 meter havde vi i forvejen som den eneste i regionen. Derfor har vi altid haft mange kunder fra nabobyerne Slagelse og Kalundborg. De kunder kan vi oven i købet glæde med, at vaskehøjden er øget med fem cm i det nye anlæg."

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Ændrede kundekrav
Vaskemaskinen er leveret af det danske firma Autotank, der forhandler vaskeanlæg fra den tyske producent Christ.
"Det er en helt nyudviklet maskine til vask af person- og varebiler," forklarer direktør Bent Lauritsen fra Autotank.
"Danskernes bilpark er de senere år blevet mere varieret. På den ene side sælges der flere helt små personbiler, mens der i den anden ende af skalaen kommer større biler på markedet som for eksempel 4-hjuletrækkere og varebiler. Som producent af vaskemaskiner skal vi jo kunne opfylde ønskerne fra alle typer af kunder. Det kan vi med vores nye vaskemaskine," siger Bent Lauritsen.

Børster og tørredyser
Christ-maskinen er udstyret med 2-delte sidebørster, der giver et bedre vaskeresultat af bilens sider, og en ny drejbar tag-tørredysse, der forbedrer tørring af bilens front og bag

De nye, bløde SoftBrush-børster skåner bilens lak, mens det nye skumpoleringsudstyr giver et bedre poleringsresultat med mere glans og bedre beskyttelse mod solens UV-stråler, fugleklatter og døde insekter.
Desuden er maskinen tilpasset Shells Perfectvask-programmer.

Spar det rene vand
Shell i Gørlev har også investeret i et stort vandgenbrugs- og rensningsanlæg, som sparer på brugen af rent vand.
"Før brugte vi 140 liter rent vand pr. vask. Med det nye anlæg er vi nede på 20 liter, forklarer Jørgen Jacobsen."
"Det er ikke et lovkrav, at vi har dette vandgenbrugsanlæg, men jeg mener, at det er en god idé, at vi gør noget for naturen - også på bilvaskeområdet. Desuden vil vi sikkert opleve, at afgifterne på brugen af vand bliver højere i fremtiden. Derfor er det også en god forretning for os at kunne spare på vandet."

Jørgen Jacobsen har haft Shell-tanken i Gørlev i seks år og synes, at det er en spændende arbejdsplads.
"Der er sket meget, siden jeg forpagtede min første Shell-tank i Ribe for 20 år siden. Dengang havde vi ikke fastfood, pølser og et stort udbud af andre varer. En tankstation er i dag meget mere end benzin og vask. Vi er en servicestation, der tilbyder mange former for services de fleste af døgnets timer." siger Jørgen Jacobsen og tilføjer

"Vi åbner kl. 05.30 og lukker kl. 22.00 hver dag året rundt bortset fra to dage - juleaften og nytårsaften," slutter Jørgen Jacobsen.
Han er født i Sønderborg, men har arbejdet med tankstationer i hele landet. Det startede i Ribe, men inden han slog sig ned i Vestsjælland, havde han to Shell-tanke på Bornholm.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk
 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.