• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. februar 2012 - Toyota

Toyota Hybrid til Le Mans

Hybrid-racerbil stiller til start i årets Le Mans til juni.

Toyota Motorsport har netop præsenteret den LMP1 hybrid-racerbil, som stiller til start i årets 24-timers løb på Le Mans til juni. Toyota Motorsport har netop præsenteret den LMP1 hybrid-racerbil, som stiller til start i årets 24-timers løb på Le Mans til juni.

Toyota

Toyota Hybrid til Le Mans
Toyota har som den førende bilproducent inden for hybridteknologi solgt flere end 3,5 millioner hybridbiler på verdensplan, og alene i år lancerer Toyota hele tre nye hybrid- og plug-in hybridbiler på det danske marked. Derudover tager den japanske bilgigant skridtet endnu videre og bringer nu også hybridteknologien ind i motorsport.

Brændstoføkonomi er nemlig en mindst ligeså vigtig faktor i motorsport som for private bilejere. Helt som i en almindelig hybrid-gadebil kører Toyotas nye hybrid-racerbil på en effektiv og benzinbesparende kombination af en benzin- og en elmotor. Bilens 3.4 liters V8 motor suppleres ved acceleration af en kraftig elmotor og er i stand til at køre på el alene over en kortere strækning.

Frem mod en kurve opsamles den energi, racerbilen udvikler under nedbremsningen. Når raceren forlader kurven, anvendes den opsamlede energi til en hurtigere og brændstofbesparende acceleration ud af kurven. På den måde bliver racerbilen både hurtigere og udnytter brændstoffet ekstra effektivt.
”Det er en fantastisk og lidt surrealistisk oplevelse at se den nye fuldblods hybrid-racer køre i pitten på ren el uden en lyd. Og så i samme øjeblik den accelererer op i fart, kommer et herligt brøl fra den potente benzinhybridmotor,” fortæller René Mouritsen fra Toyota Danmark A/S.

Sælg din bil på Bilpriser.dk - Det er gratis

Kamp til stregen
Han har netop overværet de første åbne testkørsler med Toyotas nye Le Mans racerbil på Paul Ricard banen i Sydfrankrig. Toyota vender i år efter flere års pause tilbage i udvalgte løb i World Endurance Championship serien – herunder Le Mans – og alle involverede er ydmyg over for udfordringen, beretter René Mouritsen.

”Det bliver et år, hvor Toyota skal opbygge erfaring både teknisk og som team, men samtidig vil teamet naturligvis gøre alt for allerede i debutåret at give de seneste års suveræne vinder af 24-timers løbet på Le Mans kamp til stregen,” siger René Mouritsen.
Toyota-teamet indsætter to biler i det legendariske Le Mans løb, der køres i weekenden 16. – 17. juni. Mens Toyota Motorsport endnu ikke er helt klar til at offentliggøre kørerne i den ene af bilerne, har teamet bekræftet, at rutinerede Alex Wurz, Østrig, Nicolas Lapierre, Frankrig og japanske Kazuki Nakajima vil sidde bag rattet i den anden.

Det er første gang, at de tre kørere er samlet om testen på Paul Ricard banen i Sydfrankrig og kun anden gang, at Toyotas hybridracerbil overhovedet testes på bane. Toyota har senest deltaget i Le Mans i 1999, hvor teamet fik en andenplads efter at have domineret store dele af løbet.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.