• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. september 2012 - Jyllands-posten

Én bøde pr. parkering

Det er slut med at få flere bøder for én parkering.

En bilejer har fået medhold i, at han ikke skulle betale to bøder for samme ulovlige parkering. En bilejer har fået medhold i, at han ikke skulle betale to bøder for samme ulovlige parkering.

Jyllands-posten

Medhold i landsretten
En bilejer har i Østre Landsret fået medhold i, at han ikke skulle betale to afgifter for samme ulovlige parkering. Det er bilejernes organisation, FDM, der har ført sagen mod Københavns Kommune.

Der er ikke klar hjemmel i loven til at stange flere afgifter ud for samme ulovlige parkering, selv om bilen holder ulovligt i flere døgn, fastslår dommerne. Sagen drejer sig om en bil, der holdt parkeret på et fortov i Københavns nordvestkvarter. Det var bilejerens datter, der havde lånt bilen.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Parkeret i mere end 24 timer
Bilen holdt ulovligt parkeret i mere end 24 timer, og vagterne fra Parkering København noterede altså to gange forseelsen. Landsretten siger, at der ikke i færdselsloven er en hjemmel til at pålægge en ny afgift for samme ulovlige parkering.

Og der er heller ikke grundlag for, at myndighederne - som her Københavns Kommune - selv kan fastsætte retningslinjer for, hvorvidt der kan opkræves flere afgifter for samme parkering og med hvilket i interval. Københavns Kommunes egne regler har et øvre loft. Der kan maksimalt gives fire afgifter for samme forseelse.

Menneskerettighederne i spil
Desuden står der i retningslinjerne, at der højst kan gives én afgift pr. døgn. I den konkrete sag holdt bilen på fortovet i mere end 24 timer - og så slog en vagt til.

FDM har blandt andet henvist til menneskerettighederne som argument for at få sat grænser for antallet af afgifter. Desuden vil det være en uforholdsmæssig stor straf, hvis en ulovlig parkering over tre døgn udløser en regning på 1530 kroner, mener organisationen.

Besøg forsikringsoversigten her!

Gælder kun offentlig parkering
Dommen gælder kun parkering på offentlig vej og offentlige parkerinspladser m.v.
Hvorvidt der også kun kan gives én parkeringsafgift per forseelse og ikke per døgn på private parkeringsanlæg afgøres snart i en lignende sag, som FDM kører mod de private parkeringsselskaber. Den sag afgøres den 2. oktober.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.