• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. oktober 2012 - Toyota

Toyota tilbagekalder biler

Toyota tilbagekalder 7,4 millioner biler med mulig fejl.

Bilproducenten Toyota tilbagekalder 7,4 millioner biler, da der er fare for, at der går ild i elsystemet. Bilproducenten Toyota tilbagekalder 7,4 millioner biler, da der er fare for, at der går ild i elsystemet.

Fyens.dk

7,43 mio. biler med mulig elfejl
Japans største og verdens næststørste bilproducent Toyota lider endnu et tilbageslag, nu da koncernen er nødt til at tilbagekalde 7,43 millioner biler, som risikerer at gå op i flammer. De mange biler, der er solgt over hele verden, har måske en fejl i et eldrevet vindue, der i værste fald kan sætte ild til bilen. Blandt de modeller, der skal tjekkes for den eventuelle fejl, er de populære Toyota Camry og Corolla.

Cirka 2,5 millioner bilder skal til kontrol i USA, mens 2,8 millioner skal tjekkes i Europa og Kina. De resterende tilbagekaldelser sker i Japan, Canada, Australien og Mellemøsten. Toyota lover at udbedre fejlen og dermed fjerne risikoen for brand. Toyota har fabrikker over hele verden, og deres biler havde tidligere ry for stor holdbarhed og sikkerhed.

Den seneste tilbagekaldelse kommer kun to måneder efter, at Toyota tilbagekaldte to modeller for at tjekke en gulvmåtte, der menes at være skyld i flere biluheld, fordi måtten kunne sætte speederen fast. Problemerne med måtten kom frem i 2009 efter kritik i især i USA. I alt har Toyota tilbagekaldt 12 millioner biler globalt for at tjekke gulvmåtten.

Tilbagekalder 16.000 biler i Danmark
Hvis man har en Toyota, skal man lige tjekke model og årgang. Verdens næststørste bilproducent Toyota trækker nu 16.000 biler tilbage i Danmark. Det oplyser TV2 Finans. Ifølge TV2 Finans arbejder Toyota på at få fat i ejerne af modellerne Corolla, Yaris, Auris og Rav 4 - alle sammen produceret i årene 2006 til 2008.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.