• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. oktober 2012 - Volkswagen

Årets Bil i Danmark 2013

Volkswagen, SEAT og SKODA deler Årets Bil 2013.

up!, Mii og Citigo blev valgt med 116 stemmer. På 2.-pladsen kom Volvo V40 med 111 stemmer og 3.-pladsen kom Kia Ceed med 109 stemmer. up!, Mii og Citigo blev valgt med 116 stemmer. På 2.-pladsen kom Volvo V40 med 111 stemmer og 3.-pladsen kom Kia Ceed med 109 stemmer.

Semler Pressecenter

Volkswagen up!
Volkswagens populære up! er ikke blot Danmarks bedst sælgende bil, men kan nu også bryste sig af titlen som  Årets Bil 2013. En jury bestående af 21 danske motorjournalister, har netop kåret den populære micro-bil, som årets bedste bilnyhed. Volkswagen up! deler titlen med søster-bilerne Mii og Citigo fra hhv. Seat og Skoda.

Besøg billånsoversigten her!

Med 7400 solgte up! siden introduktionen i marts måned, har Volkswagens micro-bil  fået den bedst tænkelige start på sin tilværelse. Med titlen som Årets Bil, bekræfter de danske motor-journalister de mange danskere, der ved at vælge up! allerede har afgivet deres stemme i deres bilvalg. Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bil Magasinet og formand for Motorjournalisternes Klub Danmark begrunder juryens valg af up! på følgende vis: "Jeg stemte selv på up! og de to andre, fordi jeg synes, at titlen som Årets Bil skal gives til en bil, der flytter ved begrebet Årets Bil. Up! har gjort det trendy, at køre små biler. Den har ligesom flyttet ved hele den bilklasse. Den ser godt ud og den kommer med en masse sikkerhedsudstyr. Det er en køreglad bil. Det er en bil, der gerne vil køres, den har fremragende gearkasse og styretøj. Og så sker det hele jo til en pris, hvor det for en gang skyld er alle, der kan være med. Derfor er up! selvfølgelig Årets Bil i Danmark 2013.''

Moderne minimalisme
Med til up!s store popularitet hører, udover den lave startpris på blot 90.000 kr. det faktum, at man med up! for første gang kan få en bil i mikro-klassen, uden at skulle gå på kompromis. Hverken med komfort, sikkerhed eller køreglæde. Volkswagens danske direktør Ulrik Schönemann udtaler i forbindelse med kåringen: "up! har præsteret meget i sin korte levetid. Den rammer perfekt ind i tidsånden om økonomisk og miljømæssig ansvarlighed. up! gør det med godt design, høj brugsværdi, lav miljøbelastning og høj sikkerhed. Alt sammen til en pris, der rammer plet. Vi er oprigtigt stolte af up! og af titlen som Årets Bil i Danmark.

Volkswagen up! er bl.a. udstyret med det innovative sikkerhedssystem city emergency brake, der selv nedbremser bilen ved kollisionsfare med forankørende biler. Det er første gang, at systemet er del af standardudstyret i en bil i denne klasse.  På komfortsiden er up! som standard udstyret med bl.a. højdejustertbart sæde, aircondition (i den 5-dørs udgave) splitbagsæde og centrallås. Helt centralt for up!s popularitet er dog bilens design, der af mange er blevet sammenlignet med Apples produkter: moderne, tidsløst og ikonisk. At up! er lige så intuitiv at betjene, som produkterne fra Apple er også med til at højne bilens popularitet. Up! kører op til 24,4 mk/l og afspejler tidsånden til fulde: Det er ansvarligt at vælge mindre biler, der kører længere på literen. Dermed er Volkswagen up! ikke blot danskernes favorit anno 2012 og Årets Bil 2013, men også den mest folkelige vogn fra Volkswagen, i dag og mange år frem.

Vurdér gratis din brugte bil her!

SKODA Citigo
SKODAs direktør i Danmark, Henrik Blom, er da også særdeles stolt over kåringen. ”Årets bil 2013 titlen understreger den øjeblikkelige salgssucces for SKODA Citigo. Vi har aldrig oplevet så stor interesse for en ny bil som for Citigo. Vi har ventet meget længe på denne bil, og derfor er det glædeligt for SKODA og ikke mindst alle vores forhandlere, at motorjournalisterne nu har peget på Citigo som Årets bil. Denne anerkendelse giver alle os hos SKODA endnu mere mod på fremtiden”

SKODA har lagt stor vægt på at skabe en bil, der trods sin størrelse stadig er loyal overfor mærkets stærkeste egenskab, plads og rummelighed. Citigo fås med både 3 døre og 5 døre i 2 motorstørrelser med henholdsvis 60 hk og 75 hk, og der kan vælges mellem 3 udstyrsniveauer og sidst, men ikke mindst kan der tilkøbes ekstra udstyrspakker. Der er således mange muligheder for at ramme en Citigo, der opfylder de fleste behov. Citigo starter prismæssigt på 84.900 kr. for en Citigo 3-dørs 60 hk model med Active udstyr.

Prikken over i’et er Move&Fun mediasystemet, der integrerer blandt andet navigation, håndfri telefon og styring af musikken i bilen.

SKODA Citigo kan købes med en All Inclusive pakke, der gør det nemt for kunden at være bilejer. All Inclusive udgøres af finansiering over 60 måneder, hvorefter bilen er kundens egen. Med i All Inclusive pakken er også forsikring, udvidet garanti i 3 år og en service- og reparationsaftale. Det eneste, man selv skal tage hånd om, er den grønne ejerafgift. Ifølge Bilpriser.dk Danmarks billigste bil at køre, og bilen er nem.

Kåringen er SKODAs tredje Årets bil titel. I 1997 fik Octavia den fornemme pris og blev siden fulgt op af Fabia, der modtog titlen i 2001.

Gå til forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

SEAT Mii
Det er anden gang inden for få år, at SEAT, der er vokset mere end 70 procent i antallet af solgte biler alene fra sidste år til i år, står øverst på skamlen, når de danske motorjournalister kårer årets bedste bilnyhed. SEAT Mii vinder, fordi den sætter helt nye - høje - standarder for kvalitet og køreglæde i de små biler.

SEAT Mii udmærker sig blandt andet på udstyrssiden, hvor den i alle versioner bl.a. er udstyret med det innovative sikkerhedssystem Safety Assist, der selv nedbremser bilen ved kollisionsfare med forankørende biler ved hastigheder under 30 km/t. Det er første gang, at systemet er del af standardudstyret i en bil i denne klasse. Sidste gang var SEAT stod øverst på vinderpodiet var i 2006, hvor det var SEAT Leon, der vandt titlen.

Kåring af Mii bekræfter dansk SEAT-succes
SEAT oplever en fantastisk interesse hos de danske bilkøbere i øjeblikket, og denne kåring vil skubbe yderligere til vores fremgang på det danske marked. Vi har styrket vores forhandlernet, forbedret vores kundeservice, tilbyder suveræne produkter - og nu har vi også Årets Bil i Danmark. Det er svært at få armene ned lige nu, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT i Danmark.

I Danmark fås Mii i  både tredørs- og femdørsversioner, og alle modellerne er Ecomotive-versioner, der kører op til 24,4 km/l ved blandet kørsel. Det svarer til CO2-emissioner på kun 96 g/km for versionen med 60 hk og henholdsvis 23,8 km/l og 98 g for versionen med 75 hk. Det attraktive brændstofforbrug skyldes bl.a. Mii Ecomotives start-stop-system og andre tiltag.

Bilen har god plads til fire personer, og med en volumen på 251 liter kan modellen også prale af et af de største bagagerum i klassen. Desuden kan bagagerummet udvides til at rumme hele 951 liter i alt.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.