• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. januar 2014 - Toyota

Toyota nyhed i Detroit

Verdenspremiere på vovet Toyota sports coupe.

Konceptbilen giver et billede af, hvilken designmæssig retning Toyota agter at gå med sine fremtidige modeller. Konceptbilen giver et billede af, hvilken designmæssig retning Toyota agter at gå med sine fremtidige modeller.

Toyota
 
Verdens største bilgigant Toyota skruer en ekstra gang op for vildskaben og præsenterer i disse dage en helt ny sports coupe konceptbil ved den internationale biludstilling i Detroit i USA. Toyota FT-1 er navnet på den brutale super sportsvogn, hvis opsigtsvækkende og vovede design viser en mulig retning for fremtidige Toyota-modeller.
 
Toyotas sportsvognshistorie tæller adskillige legendariske modeller som bl.a. James Bond bilen Toyota 2000GT, Toyota Celica, Toyota Supra og senest i 2012 den baghjulstrukne og køreglade Toyota GT86.

Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
FT står for Future Toyota
Nu er Toyota klar med næste nye model – nemlig sports coupe konceptbilen Toyota FT-1, der netop har haft verdenspremiere på den internationale biludstilling i Detroit i USA. FT står for Future Toyota – altså fremtidens Toyota – mens 1-tallet står for det ultimative. Altså fremtidens ultimative Toyota.
 
Og ultimativ må man sige, at FT-1 på alle måder er. Konceptbilen, der er udviklet på Toyotas amerikanske designcenter Calty Research Design Inc. i Californien, er et studie i vovet og dragende design. Formålet med FT-1 er da også netop at vise, hvad man er i stand til at opnå, når fokus er at skabe et sportsvognsdesign, der virkelig skal begejstre.
 
Toyota-designerne har kanaliseret deres lidenskab ind i bilen med det japanske bilmærkes gloværdige sportsvognshistorik i baghovedet for på den måde at skabe den ultimative sportsvogn. Det er tydeligt, at aerodynamikken har haft en fremtrædende rolle i udviklingen, som det også hører sig til ved en super sportsvogn.

Besøg Forsikringsoversigten her!
 
Inspiration fra Formel-1
Store dynamiske luftindtag på fronten, fire potente afgangsrør bagtil samt en automatisk hækvinge, der er i stand til at folde sig ind eller ud efter behov, kendetegner Toyota FT-1, der også kan bryste sig med front motor og baghjulstræk, et cockpit placeret langt tilbage mellem akslerne for at give den bedste vægtfordeling, et ultra lavt tyngdepunkt samt A-stolper placeret længst mulig tilbage, så udsynet er helt i top selv i de skarpeste sving.
 
Toyota har hentet inspiration fra motorsportens Formel-1 til kabinen, hvilket bl.a. ses på det deltaformede instrumentpanel og det kompakte sportsrat, der sikkert kan få selv Formel-1-verdensmester Sebastian Vettel til at kaste misundelige blikke på Toyotas nye sports coupe.
 
Konceptbilen giver et billede af, hvilken designmæssig retning Toyota agter at gå med sine fremtidige modeller. Der er dog foreløbig ingen konkrete planer om at sætte Toyota FT-1 i produktion.
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.