• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. oktober 2004 - Pressemeddelelse - Porsche

Porsche med rekordfart

Porsche satte rekord på Nürburgrings Nordschleife

Porsche Carrera GT - den hurtigste bil på Nürburgring. Porsche Carrera GT - den hurtigste bil på Nürburgring.

Pressemeddelelse, Annette Mønsted, Semler Gruppen
Porsche Carrera GT er den hurtigste bil på en omgang på Nürburgrings Nordsleife.

Stopuret viste 7'32.44 minutter, da Horst von Saurma, chefredaktør på det tyske specialmagasin "Sport Auto", opnåede en ny rekord for en gadebil med den 612 HK stærke Porsche. Han gennemførte den 22,6 km lange runde på Eifel med en gennemsnitsfart på 164 km i timen.

"Det var lige på et hængende hår. Banen var støvet på visse områder, hvilket ikke gjorde det lettere," smilede Horst von Saurma glædestrålende, efter sin rekordrunde.

Hurtig vandrepokal
I gennem 10 år har magasinet udlovet en (uofficiel) vandrepokal til den kører, der kører den hurtigste runde på Nürbergringen med en gadebil.

Kampen om den bedste tid rundt på banen er blevet en prestigefuld affære, da Nürburgring stadig er den bedste og mest ærlige test på kvaliteten af et køretøjs undervogn, motor-ydeevne, aerodynamik og naturligvis dæk.

Racertid i gadebil
Siden 1995 er tiderne gradvist forbedret fra 7'52 minutter til de nuværende 7'32.44 minutter. Wolfgang Dürheimer, medlem af Porsches ledelsesgruppe, ansvarlig for forskning og udvikling: "Horst von Saurmas opnåede tid er fortræffelig og viser potentialet i vores bil. Indtil for nylig kunne en sådan tid udelukkende opnås med en decideret racerbil."

Journalisten von Saurma opnåede den hurtigste runde på baggrund af en såkaldt "super-test", som magasinet udfører regelmæssigt. Top-tider på Nürnburgring, altid kørt af den samme chauffør, er blandt kriterierne. Wolfgang Dürheimer: "Det er præcis på grund af dette, at tiden på 7'32.44 minutter er så let for os at sammenligne og derfor er værdifuld."



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.