• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. december 2004 - Pressemeddelelse - Autocom.dk

Overskud hos bilauktion

Autocom.dk afslutter endnu et år med plus på bundlinjen

Bilauktionen Autocom.dk's direktør Peter Grøftehauge kan afslutte endnu et regnskabsår med sorte tal på bundlinjen. Bilauktionen Autocom.dk's direktør Peter Grøftehauge kan afslutte endnu et regnskabsår med sorte tal på bundlinjen.

Pressemeddelelse - Autocom.dk
Sorte tal på bundlinjen i en Internet-virksomhed, der har klaret sig uden ekstern finansiering, hører til sjældenhederne, men det er ikke desto mindre tilfældet for bilauktionen Autocom.dk. I årsrapporten for det netop afsluttede regnskabsår 2003-2004 fremgår det, at virksomheden Autocom A/S har tjent 2.191.632 kroner efter skat mod 365.000 kroner efter skat sidste regnskabsår. Dette betyder samtidigt, at virksomheden fortsat kan bryste sig af aldrig at have lukket et regnskabsår med negativ bundlinje.

"Vi må konstatere, at det går rigtigt godt med vores online bilauktion i Danmark såvel som udlandet," udtaler Autocom.dk¿s direktør Peter Grøftehauge.

Kraftig stigning i omsætningen
Den største udgiftspost på budgettet har været personaleomkostninger på 5.941.073 kroner, mens afskrivninger og finansielle omkostninger kun har beløbet sig til henholdsvis 252.566 og 42.763 kroner. Disse udgifter er dog kun svagt forøgede i forhold til året før, hvor der blev brugt 4.462.000 kroner på samme poster. Bruttoresultatet er til gengæld forøget fra 4.877.000 kroner til hele 9.191.241 kroner, hvilket viser, at omsætningen er steget kraftigt, mens udgifterne kun er steget marginalt. Virksomheden har af konkurrencehensyn valgt ikke at afsløre den konkret omsætning i henhold til årsregnskabsloven.

"Hvis vi når de salgsmål, vi har sat os - og foreløbigt ser det godt ud - vil næste årsrapport vise et resultat, der er mere end dobbelt så stort som det nuværende," siger direktøren.

Seks nationaliteter
Autocom A/S har i gennemsnit haft 18 ansatte henover regnskabsåret, men har i skrivende stund 40 ansatte. Da Autocom A/S er en internationalt forgrenet virksomhed er der ansatte med dansk, tysk, hollandsk, svensk, finsk og belgisk baggrund.

"Vi ekspanderer kraftigt i udlandet, så det er ikke utænkeligt, at vi fordobler medarbejderstaben en gang til, inden afslutningen af næste årsrapport. Foreløbigt har vi planlagt yderligere ni stillinger," fortæller Peter Grøftehauge.

Ekspansion ud over alle grænser
I forbindelse med den planlagte ekspansion er Autocom A/S netop flyttet til nye lokaler i det tidligere direktionsområde i de gamle Thrige-bygninger i Odense C, hvor bilauktionen kommer til at råde over mere end 1.000 kvadratmeters kontorlandskab.

"Med vores nye lokaler er vi sikret den plads, vi får brug for de næste par år i Danmark. Vores næste fysiske udvidelser bliver i udlandet, hvor vi blandt andet planlægger et nyt kontor i Hamborg," siger Peter Grøftehauge.

Årets resultat før skat blev 3.136.358 kroner, hvilket har gjort, at Autocom.dk har bidraget med 944.726 kroner i skat i perioden.

Besøg bilauktionen Autocom.dk
Autocom.dk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.