• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. december 2000 - De Danske Bilimportører

Ringe bilsalg

Fortsat stor nedgang i personbilsalget i november

Den store mellemklasse er ved at have genvundet sin normale markedsandel. Men 64% af dem blev også solgt som firmabiler. Den store mellemklasse er ved at have genvundet sin normale markedsandel. Men 64% af dem blev også solgt som firmabiler.

Salget af personbiler blev på blot 7.340 enheder i november måned. Det er en nedgang på knap 28% i forhold til samme måned sidste år. Kun marts og juni måneder har kunne opvise større nedgang i salget med en tilbagegang på hhv. 28,2% og 30,2% i forhold til de samme måneder året før. I perioden fra januar til november er der tale om en tilbagegang på 21% i forhold til 1999. Fortsætter udviklingen året ud må det forventes, at salget for år 2000 ender på lige godt 110.000 biler.

"Der er desværre ikke udsigt til at betingelserne for salget af nye biler bliver bedre i den nærmeste fremtid, idet rentefradragsretten bliver nedsat yderligere fra årsskiftet", udtaler administrerende direktør i DBI, Bent Mikkelsen.

Det er især det private bilkøb, der er ramt af afmatningen. Salget af biler til firmaer udgjorde i november 38% procent af det samlede personbilsalg og havde blot en tilbagegang på 14,3% i forhold til samme måned sidste år.

Når det gælder valget af bilklasse er den traditionelle firmabil i den store mellemklasse efterhånden ved at have genvundet sin normale markedsandel. Dette skyldes ikke mindst, at firmabilsalget nu udgør en relativt større del af det samlede salg. Således var hele 64% af bilerne i den store mellemklasse firmabiler i november måned.

Svag stigning i salget af varebiler
Salget af varebiler lå i november måned på 2.599 enheder, hvilket svarer til en fremgang på 8,4% i forhold til samme måned sidste år. Varebilsalget for de første 10 måneder ligger meget tæt op ad sidste års salg.

Uændret indregistreringen af lastbiler
Med 392 indregistrerede lastbiler i november er der tale om en stort set uændret indregistrering i forhold til de sidste to år. Indregistreringsstatistikken har ellers vist en faldende tendens i de seneste måneder. For årets første 11 måneder er der tale om en tilbagegang på 10,8%.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.