• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. marts 2009 - DAF

Væk med gulplade-straf

Ejerne af gulpladebiler fra før 3. juni 1998 slipper for 11.000 kroners ekstraskat årligt

Gulpladebiler fra før 3. juni 1998 slipper for misundelsesafgift. Gulpladebiler fra før 3. juni 1998 slipper for misundelsesafgift.

Bilpriser.dk
Slipper for "misundelsesafgift"
Takket være Liberal Alliance slipper ejerne af en række ældre gulpladebiler af krogen i forårspakken, skriver flere medier.  Blandt andet slipper ejere af gulpladebiler indregistreret før den 3. juni 1998 for  privatbenyttelsesafgift, misundelsesafgiften også kaldet. Det ville have kostet op til 11.000 kroner ekstra om året.

Miljøafhængig ejerafgift i stedet for vægtafgift
Foruden privatbenyttelsesagiften for 1998-varebilerne ryger den varslede forhøjelse af vægtafgift for allerede indregistrerede varebiler ud af regeringens skatteforslag, skriver DAF.dk.

Endelig ser det ud som om, at en varslet ”strafafgift” for diesel-varebiler uden partikelfilter fjernes. For nye varebiler vil der deriomod blive fastholdt forslag om at betale miljøafhængig ejerafgift i stedet for vægtafgift

Fornuften har sejret på Christiansborg

"Det ser ud som om at fornuften har sejret på Christiansborg, siger DAF's adm. direktør, Preben Kjær.
"Vi har aldrig kunnet lide love med tilbagevirkende kraft - og det kan vi stadigvæk ikke. Så godt at de værste tidsler nu er luget ud", siger han.

"Men det med at varebiler også skal betale ejerafgift, afhængig af brændstofforbrug og dermed CO2-udslip, virker meget fornuftigt. Hermed fjernes en væsentlig forskelsbehandling mellem varebiler og personbiler i miljømæssig retning", slutter Preben Kjær.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.