• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. maj 2000 - Citroën

Berlingo med 2 skydedøre

Dobbeltsidet praktisk fornyelse fra Citroën

Den gennemskuelige Berlingo kommer til Danmark til efteråret Den gennemskuelige Berlingo kommer til Danmark til efteråret

På biludstillinger i Madrid og Lissabon ultimo maj præsenterer Citroën for første gang Berlingo med skydedør i begge sider.

Skydedør i højre side blev introduceret herhjemme i 1999 og fik efterspørgslen til at accelerere. Lanceringen af skydedøren i venstre side og den deraf endnu mere bekvemme adgang til bagsæderne forventes at øge interessen yderligere. Berlingo med skydedør i begge sider introduceres i Danmark til efteråret. Merprisen for den ekstra indgang kendes endnu ikke.

Berlingo er 411 cm lang, 172 cm bred og 180 cm høj. Blandt bilens stærke sider er den praktiske indretning og store rummelighed, både i kabine og bagagerum. Med bagsæde og bagageskjuler i normal stilling, har bagagerummet et volumen på 624 liter, og ved fremfældning af bagsædet kan det udvides til hele 2800 liter.

Med skydedør i begge sider er der endnu mere bekvem adgang til den store kabine. Begge skydedøre er udstyret med børnesikring og med en særlig låsemekanisme for at sikre, at de ikke lukker på et utilsigtet tidspunkt.

Samtidig med introduktionen af skydedøren i venstre side opgraderes bilens elektriske system, så en del af det nu, ligesom i Xsara Picasso, bliver af multiplex-typen, hvilket giver flere komfortfunktioner og større driftssikkerhed takket være færre kabler og færre samlinger.

Som eksempel på de nye komfortfunktioner kan nævnes tilpasning af viskernes hastighed efter bilens samt forsinkelsesrelæ på forlygterne, så føreren kan indstille lygterne til forsinket slukning (1 minut), og man bedre kan finde vej om aftenen, når man forlader bilen.

Siden starten i 1996 er der produceret omkring 444.000 Berlingo, heraf halvdelen som personbil. Den daglige produktion var oprindelig fastsat til 350, men er nu hævet til 700 biler grundet den store efterspørgsel. Berlingo produceres i Spanien, Portugal, Marokko, Polen og Argentina. De danske Berlingo kommer fra den spanske fabrik i byen Vigo, hvor også Xsara Picasso bliver produceret.

De allerførste Berlingo kom til Danmark ultimo 1996, og den blev hurtigt særdeles populær. Der kører nu godt 8.600 Berlingo på de danske veje, heraf tre ud af fire som personbil.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.