• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. november 2005 - Pressemeddelelse - Toyota

Toyota til tiden

Aygo er bedste bud på en ny sprælsk minibil fra Toyota

Aygo er en sprælsk minibil, som beviser, at godt design, køreglæde og den legendariske Toyota-kvalitet også kan rummes i en lille bil. Aygo er en sprælsk minibil, som beviser, at godt design, køreglæde og den legendariske Toyota-kvalitet også kan rummes i en lille bil.

Pressemeddelelse - Toyota
Tendensen går i retning af mindre biler. På et år er salget af små biler steget med 43 procent, og det såkaldte A-segment tegner sig nu for en tredjedel af det samlede bilsalg.

Scenen er således sat til en succesfuld debut for den hidtil mindste Toyota på det europæiske marked. Navnet Aygo er en slags lydskrift for det engelske "I go". Den kække minibil beviser, at lille ikke er ensbetydende med kedelig, og at spændende design, køreglæde og ikke mindst den legendariske Toyota-kvalitet også kan rummes i det lille format.

Ingen benzinsluger
Det livsglade udseende vidner om, at Aygo ikke behøver bekymre sig alt for meget om de stigende benzinpriser. Den kører nemlig 21,7 kilometer på en liter benzin, og dieseludgaven, der kommer til næste år, tilbagelægger hele 24,4 kilometer på en liter diesel.

Alligevel går det friskt fremad. Den 3-cylindrede 1.0-liters VVT-i-motor yder 68 hk og giver en accelerationstid til 100 km/t på godt 14 sekunder, mens topfarten er 157 km/t. Med en vægt på bare 67 kilo er motoren den mindste og letteste i nogen europæisk bil.

Aygo er bare 3,41 meter lang, men har plads til fire personer og 139 liter bagage. Hertil kommer dørlommer og praktiske rum i kabinen på tilsammen 25 liter.

TomTom I Go
Som navnet antyder, kan Aygo betragtes som en slags personligt transportmiddel, og der er rigelige muligheder for at sætte sit individuelle præg på bilen ved valg af udstyr og tilbehør. Udover et smart Aygo konfigureret TomTom navigationsanlæg, findes der bl.a. en specieldesignet Samsonite bagageserie bestående af en rejsetaske på hjul, en rygsæk og en taske, der passer i handskerummer, så hver kubikcentimeter udnyttes effektivt og med stil.

Priserne starter ved kr. 122.311 kroner for en 3-dørs og godt kr. 125.597 for en 5-dørs Aygo. Til standardudstyret, som bl.a. omfatter fire airbags og CD-spiller kan man for kr. 11.660 købe en plus-pakke indeholdende elruder, fjernbetjent centrallås, gardinairbags for og bag, Isofix-beslag, fire ekstra højttalere og splitbagsæde. En komfortpakke til kr. 14.467 føjer aircondition og omdrejningstæller til udstyrslisten.

Multimode
Aygo fås også med Toyotas særlige MultiMode-transmission, som er en mekanisk gearkasse, der skifter gearene elektrisk og uden brug af kobling enten helt automatisk eller sekventielt ved et vip med gearvælgeren. Specielt til bykørsel er systemet unikt og prisen er kr. 11.645

Aygo er selvfølgelig omfattet af Toyotas normale 3-års garanti, og udmærker sig desuden ved meget lave vedligeholdelsesomkostninger.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.