• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. oktober 2006 - De Danske Bilimportører

Kun få gule privatplader

Store firehjulstrækkere til private er ikke særligt udbredt

Store firehjulstrækkere til private er ikke særligt udbredt. Store firehjulstrækkere til private er ikke særligt udbredt.

De Danske Bilimportører
De Danske bilimportører har udvidet deres månedlige bilstatistik, så det fremgår hvordan salget af varebiler er sammensat.

Af statistikken kan det aflæses, hvor mange varebiler, der er solgt til henholdsvis private og firmaer. Denne detaljeringsgrad er medtaget fordi, der på det seneste har været en debat om privates køb af store varebiler - populært kaldet firehjulstrækkere - til privatforbrug.

Tallene viser, at det er meget få af de store varebiler, som sælges til private. I august måned blev der eksempelvis solgt 40 varebiler over tre ton til private - heraf var kun 1 benzindreven med et stort brændstofforbrug. Resten var dieseldrevet med deraf følgende lave brændstofforbrug.

"Når man ser de faktiske salgstal, er det højest uforståeligt, at det fra visse sider gøres til et problem, at store varebiler kan købes af private. Hvis de forlydender, der har været fremme om et isoleret indgreb over for de store varebiler, viser sig at være sande, vil der være tale om lovgivning, der ikke er båret af kendsgerninger, men af andre motiver," slutter Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.