• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. januar 2007 - FDM

Travlhed hos FDM

FDM tester biler for private som aldrig før

Der er stigende interesse for at få testet den brugte bil før et køb. Der er stigende interesse for at få testet den brugte bil før et køb.

FDM
Stigningen i private handler af biler og den store fokus på fejl på biler, har fået kommende bilejere til at teste bilen før et køb.

Det er blevet populært at få testet bilen, inden slutsedlen bliver skrevet under. Alene i 2006 har 40 % flere end året før valgt at få foretaget en FDM brugtbilstest. Det viser årsopgørelsen fra FDMs testcentre.

"Der er ingen tvivl om, at den store fokus på bilkøbere, der er kommet galt af sted har fået flere til at testen bilen, inden de skriver under på slutsedlen. En anden årsag til stigningen i test er, at flere vælger at købe deres brugte bil privat, og her er en brugtbilstest den eneste garanti for bilens stand," siger Henning Pedersen, divisionschef for FDM test og bilsyn.

En bil er ofte en stor investering - også selvom den er brugt. Erfaringen fra FDM viser, at de fleste brugte biler har større eller mindre fejl som kan være bekostelige at udbedre.

"Ved at få testet bilen inden et køb, bliver man bevidst om, hvilke fejl bilen har, og det kan bruges i forhandlingerne om prisen. En brugtbilstest kan derfor betragtes lidt som husets tilstandsrapport. Man får klarhed over, hvad der er kritisk, og hvad der blot skal holdes øje med," siger Henning Pedersen.

I 2006 åbnede FDM op, så andre end medlemmer af FDM kunne få testet deres bil på foreningens 25 testcentre.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.