• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. september 2007 - Renault

Firstjernet Twingo

Fire stjerner i EuroNCAP til den nye Twingo

En af Renaults egne crash tests af den nye Twingo. En af Renaults egne crash tests af den nye Twingo.

Renault
Den nye Renault Twingo har opnået fire stjerner i den uafhængige organisation EuroNCAP's tests af bilers passive sikkerhed. Med 28 points af 37 mulige, klarer den nye Twingo sig bedre end sin forgænger, der opnåede tre stjerner i 2003.

Som alle modeller i Renault-programmet er den nye Twingo udstyret med teknologiske systemer, som har bevist deres effektivitet under virkelige forhold.

Sikkerhedsselerne er forsynet med seleforstrammere, seletryksbegrænsere samt beskyttelse mod såkaldt submarining ved både for- og bagsæder, som forebygger underglidning og derved er med til at undgå alvorlige skader på brystkasse, mave og ben.

I tilfælde af en kollision aktiveres tre systemer fortløbende på mindre end en titusindedel af et sekund. Seleforstrammerne fastholder de kørende i sædet, mens seletryksbegrænserne mindsker sikkerhedsselernes pres på brystkassen, og desuden udløses bilens airbags.

Den nye Twingo kan leveres med op til seks airbags: To frontairbags, to sideairbags og to airbaggardiner. Det forreste passagersæde er forsynet med en såkaldt "3D" airbag, der er en nyhed hos Renault. Denne airbags form og volumen optimerer fordelingen af kollisionskræfterne mellem passagerens hoved og brystkasse under en eventuel kollision.

Den nye Twingo er endnu et eksempel på Renaults ekspertise inden for børnesikkerhed. Den er standardudstyret med Isofix trepunkts monteringsbeslag på passagersædet. Bagi har versioner med et enkelt bagsæde et Isofix-beslag, mens versioner med to individuelle bagsæder har to.

Twingos struktur omfatter energiabsorberende deformationszoner, som sikrer kabinen og beskytter alle kørende i bilen. I tilfælde af en frontal kollision fordeles og absorberes kollisionskræfterne over hele bilens længde.

Den nye Twingo er bygget på et B-klasse chassis, hvilket giver tryg og pålidelig ydelse under alle vejforhold og er en forbedring i forhold til forgængeren.

Den nye Twingo er desuden forsynet med en række hjælpesystemer, der ellers sjældent ses i små bybiler. Den kan f.eks. fås med hastighedsbegrænser, fartpilot, aktive forlygter og parkeringsradar. Disse detaljer, som er hentet fra større bilmodeller, har ikke tidligere kunnet fås til Twingo.

EuroNCAP resultater, Renaults modelprogram
Megane II 5 stjerner (2002)
Espace IV 5 stjerner (2003)
Kangoo 4 stjerner (2003)
Scenic II første bil i klassen med 5 stjener (2003)
Laguna II 5 stjerner (2001 and 2003)
Modus Første bil I klassen med 5 stjerner (2004)
Megane Coupe Cabriolet 5 stjerner (2004)
Vel Satis 5 stjerner (2002 and 2005)
Clio III 5 stjerner (2005)
Den nyeTwingo 4 stjerner (2007)

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.