• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. oktober 2008 - Volvo Danmark

Volvo C30, S40 og V50 DRIVe

- uden merpris for 1.6D

Volvo C30 DRIVe Volvo C30 DRIVe

Volvo
På biludstillingen i Paris præsenterer Volvo Cars tre nye, økonomiske dieselvarianter af C30, S40 og V50. De nye DRIVe-modeller forventes at være fremme på de danske veje ved årsskiftet. De ekstra produktionsomkostninger modsvares i Danmark af det CO2 baserede nedslag i afgiften, så priserne vil være de samme som for de konventionelle 1.6D-modeller.

Mindsket brændsstofforbrug
Brændstofforbruget i de nye DRIVe dieselvarianter til Volvo C30, S40 og V50 er reduceret, så C30 nu kører 22,7 km/ltr., mens S40 og V50 klarer 22,2 km på en liter diesel. De tilsvarende CO2-værdier er hhv. 115 og 118 g/km, hvilket er best-in-class i deres respektive segmenter.

Det lavere brændstofforbrug og det mindskede CO2-udslip er skabt med udgangspunkt i en grundig analyse af alle bilens detaljer, og alle store som små besparelser er taget med. Bilen er således forbedret inden for fire hovedområder: lavere luftmodstand, lavere rullemodstand, højere udveksling og mere effektive motorer.

"Alene det at skifte gearkasseolien har givet os et 0,75 procent lavere forbrug. Dækkenes lavere rullemodstand giver yderligere en besparelse på to procent. Disse værdier kan naturligvis synes beskedne, men det er  vigtigt at se på det samlede billede," siger Volvo's udviklingschef Magnus Jonsson.

Lavere anhængervægt
Som en konsekvens af den 'lukkede' kølergrill, der er med til at reducere luftmodstanden, får DRIVe-bilerne en lavere anhængervægt end de konventionelle modeller. Således er anhængervægten til DRIVe-versionerne af Volvo S40 og V50 reduceret til 800 kg, mens der slet ikke kan monteres anhængertræk på Volvo C30 DRIVe-versionen. Derfor bevares de konvensionelle versioner også i modelprogrammet af hensyn til de kunder, der har behov for større anhængervægt.

I Danmark uden merpris
De nye DRIVe-modeller forventes at være fremme på de danske veje ved årsskiftet. De ekstra udviklingsomkostninger modsvares i Danmark af det CO2 baserede nedslag i afgiften, så prisen vil være den samme som for den konventionelle 1.6D. Dog således at C30-versionen med en pris på 299.900 kr. oven i købet bliver billigere.


Prisoversigt
Volvo C30 DRIVe                   299.900 kr.
Volvo S40 We DRIVe             328.500 kr.
Volvo V50 We DRIVe             356.800 kr.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.