• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. oktober 2008 - De Danske Bilimportører

Bilsalget stadig højt

Trods et fald på 10,3 pct. i september er salget af nye biler stadig højt

Nybilsalget er faldet i september, men det ligger højt set over hele året. Nybilsalget er faldet i september, men det ligger højt set over hele året.

De Danske Bilimportører
Salget af nye personbiler faldt i september måned med 10,7 pct. sammenlignet med september 2007. I de første ni måneder af 2008 er der dog samlet set solgt 2,3 pct.  flere personbiler end i samme periode sidste år, og det samlede personbilsalg for 2008 ligger dermed fortsat på et højt niveau.

”Nybilssalget for september fortsætter det fald vi har set i juli og august – dog i lidt mindre skala end i sidste måned. Det er klart, at også bilmarkedet er påvirket af den finansielle uro og af den stigende rente, der har fået mange bilkøbere til lige at se tiden an inden, der investeres i en ny bil. Vi forventer en fortsat påvirkning fra den finansielle uro i de kommende måneder, men med en af Europas ældste bilparker og en høj beskæftigelse, der giver et stort transportbehov, bør der fortsat være basis for et stort nybilssalg”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Varebilsalget stadig stærkt faldende
Salget af varebiler faldt ligeledes i september sammenlignet med samme måned sidste år. Der er i september således solgt 30,5 pct. færre nye varebiler end i september måned 2007, og dermed fortsætter det kraftige fald, der er set igennem 2008.

”Langt de fleste varebiler sælges til virksomheder, og de holder igen med nye investeringer på grund af den finansielle uro. Det – og den tiltagende afmatning inden for byggeriet – kan tydeligt aflæses på salget af nye varebiler”, siger Bent Mikkelsen.

Færre indregistrerede lastbiler
I september 2008 blev der indregistreret i alt 650 nye lastbiler, hvilket er 16,8 pct. færre end i september 2007. Der er i årets første ni måneder i alt indregistreret 5,5 pct. færre nye lastbiler end i samme periode sidste år.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.