• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. november 2008 - De Danske Bilimportører

Personbilsalg 22 pct. ned

Så har krisen for alvor ramt nybilsmarkedet

Småbilerne, deriblandt Suzuki Splash, tager 47,7 procent af markedet. Småbilerne, deriblandt Suzuki Splash, tager 47,7 procent af markedet.

De Danske Bilimportører
Salget af personbiler dykker markant i oktober
Salget af nye personbiler faldt i oktober måned med 22,0 procent sammenlignet med oktober 2007. I de første 10 måneder af 2008 er salget dog stort set på niveau med 2007, da der samlet set er solgt 0,3 procent færre personbiler end i samme periode sidste år.

Finanskrisen kan nu for alvor aflæses i antallet af solgte biler

”Nybilssalget for oktober fortsætter det fald, vi har set i de foregående tre måneder, og det er oplagt, at finanskrisen nu for alvor kan ses i antallet af solgte biler. Der er efter vores opfattelse især tale om en psykologisk effekt, for med høj beskæftigelse, nye skattelettelser til januar og en meget gammel bilpark, så er der fortsat basis for et stort nybilssalg. Vi kan se, at det især er de private der holder igen med at købe ny bil, mens der er et mindre fald når det gælder salget til virksomhederne, og det bekræfter, at det er den megen omtale af finanskrisen, der er med til at dæmpe salget”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Småbilerne ikke længere så dominerende

”Samtidig oplever vi tegn på at tendensen med, at en fortsat større del af personbilssalget udgøres af de små biler synes at være på retur. Således udgjorde den mindste personbilsklasse kun 47,7 procent af salget i oktober mod 48,5 procent i september og 51
procent i august”, fortsætter Bent Mikkelsen.

Varebiler stadig stærkt faldende
Salget af varebiler faldt ligeledes i oktober sammenlignet med samme måned sidste år. Der er i oktober således solgt 32,9 procent færre nye varebiler end i oktober måned 2007, og dermed fortsætter det kraftige fald, der er set igennem 2008.
”Varebilssalget i oktober ligger markant under niveauet fra 2007 og er dermed på linje med årets tidligere måneder. Afgiftsomlægningen fra 2007, mange private købere der er usikre på reglerne, samt den finansielle krise er blandt
årsagerne”, mener Bent Mikkelsen.

Flere indregistrerede lastbiler

I oktober 2008 blev der indregistreret i alt 618 nye lastbiler, hvilket er 10,2 procent flere end i oktober 2007. Der er i årets første 10 måneder i alt indregistreret 4,0 procent færre nye lastbiler end i samme periode sidste år.
”Vi ser en pæn stigning i nyregistreringer af lastbiler, men oplever samtidig, at finanskrisen har påvirket ordreindgangen, og det vil formentlig påvirke niveauet for nyregistreringer i de kommende måneder, siger Bent Mikkelsen.


 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.