• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. november 2008 - Honda

Insight som øko-lærer

Honda Insight lærer sin ejer at køre så økonomisk som muligt

Instrumentpanelt i Honda Insight er præget af Econ-systemet. Instrumentpanelt i Honda Insight er præget af Econ-systemet.

Honda / Bilpriser.dk
Hybridbilen Honda Insight er spækket med grøn teknologi
Hvis det holder stik, at hybridbilen Honda Insight  kommer på det danske marked til 270.000 kroner - 100.000 kr. mindre end Toyota Prius - så skal der nok komme en del ud at rulle på de danske veje. Og det bliver en bil, der kommer til at opføre sig som en lærer i økonomisk kørsel, spækket med grøn teknologi som den er.

Honda Econ Mode - et samlet økonomisystem
Honda introducerer med Insight et nyt begreb, Econ Mode. Det er et samlet økonomisystem, der styrer motor, tansmission, rådgivning af føreren og belønning af føreren med øko-point - vel at mærke ved økonomisk og dermed grøn kørsel.

Econ Mode kontrollerer kørselen
For det første er der selve Econ Mode. Når det er aktiveret, går computeren ind og kontrollerer og styrer CVT-gearet og aircondition-systemet, ligesom computeren sørger for, at bilens motor oftere kobles fra ved stilstand end normalt. Desuden sørger den før, at genindvindingen af bremseenergien bliver bedre end ved standardindstillingen.

Føreren rådgives af Econ-systemet  under kørselen

Under kørselen bliver føreren vejledt og rådgivet om at køre så grønt og økonomisk som muligt. En Econ-lampe lyser grønt, når man kører økonomisk. blå-grønt, når man kører knap så økonomisk og blåt, når man kører uøkonomisk. Systemet reagerer - som noget nyt - ikke kun på accelerationer, men også på opbremsninger.

Føreren belønens af Econ-systemet for "god opførsel"
En lille gimmick er Econ-systemets belønning af førere, der kører økonomisk. Efter hver tur får man via et display med blade på træer at vide, hvor "grønt", man har kørt. Desto flere blade på jo flere træer, jo bedre. Også over bilens levetid udregnes der en "score", ligesom man kan se resultatet fra de tre seneste køreture.
Det er endnu ikke kendt, hvornår Honda Insight får premiere i Danmark, men måske allerede i efteråret 2009.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.