• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. november 2008 - www.semler.dk

SMC-fremstød for brugtbiler

SMC-kæden tilbyder blandt andet gratis service i to år for at sælge de brugte.

Køb en brugt Volkswagen, f.eks. en Passat, og får to års gratis service. Køb en brugt Volkswagen, f.eks. en Passat, og får to års gratis service.

SMC
To års gratis service ved køb at brugt folkevogn
Bilforhandlerkæden SMC-Biler går i offensiven for at sælge brugte mellemklassebiler ved at tilbyde to års gratis service og reparationer, tre måneders forsikring for 500 kroner og forhandlerlån til fast rente på 5,25 procent.


Salget af brugte mellemklassebiler er faldende
Salget af brugte biler i mellemklassen er stærkt dalende. Det samlede salg af brugte biler er i oktober 2008 faldet med næsten 14 pct. i forhold til oktober 2007. Det viser statistik fra Bilbranchen, der er en del af Dansk Industri. Statistikken tyder på at bilkøberne i stedet foretrækker mindre prisbillige biler. Fra 2007 til 2008 er salget af små, billige biler således steget med 7 pct. Opbremsningen går blandt ud over Danmarks største autoriserede forhandler, SMC-Biler, der er en del af Semler Gruppen.

Værdien af de små brugtbiler risikerer at falde
Her forklares opbremsningen med købers usikkerhed og mangel på gode finansieringsmuligheder, og SMC-Bilers tolv forhandlere er bekymrede for udviklingen. De mener, at det på længere sigt vil mætte markedet for små biler, og derfor udvande de små bilers reelle brugtvognsværdi.

Forbrugerne går efter den kortsigtede besparelse
"I en tid med finanskrise er det ikke så underligt, at forbrugerne går efter øjeblikkelig økonomisk besparelse i købesituationen. Men på den lange bane vil den økonomiske besparelse blive spist op af, at de ikke kan få den ønskede pris for bilen, når den om nogle år skal sælges igen," siger adm. direktør Lars Simper, SMC-Biler.

Køberne kan have svært ved at få lån i banken
Ifølge ham skyldes det dalende fald i høj grad også, at forbrugerne frygter større omkostninger og uforudsete udgifter ved at købe en brugt bil. Forhandlergruppen erkender samtidig, at bilkøbere kan have svært ved at få fornuftig finansiering hos bankerne.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.