• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. december 2008 - ing.dk

Brat Prius-nedgang

Amerikanerne vender Toyota Prius ryggen.

Toyota Prius har mistet sit tag i de "grønne" amerikanere. Toyota Prius har mistet sit tag i de "grønne" amerikanere.

Ing.dk / Bilpriser.dk
Amerikanerne vender hybridbilerne ryggen
Toyota’s plan om også at producere hybridbilen Prius i USA blev mandag udsat til tidligst 2011, skriver www.ing.dk med Los Angeles Times som kilde. I takt med benzinprisens fald har amerikanerne åbenbart droppet deres grønne idealer lige så hurtigt som de droppede benzinslugerne, da benzinprisen eksploderede.

Udviklingen af ny teknologi standses af billig benzin
Den norske elbil Think er også i fare. Dermed begynder finanskrisen at sætte sine spor på udviklingen af ny teknologi. Prius har længe været den bedst sælgende hybridbil, men alligevel faldt salget i USA med 48,3 procent - fra 16.737 fra november i fjor til 8.660 i november i år.

Først solgt til overpriser - nu sælges Prius under listeprisen
Efterspørgslen på Prius har fået et dobbelt knockout af såvel faldende priser på brændstof som finanskrisen. Da olieprisen toppede i sommer, solgte californiske forhandlere Prius til 16.000-18.000 kroner overpris. I dag bliver de til tider solgt under prisen, som afhængig af model ligger mellem 120.000 og 133.000 kroner, skriver ing.dk. Det burde jo kunne smitte af på den høje danske pris på 370.000 kr. Honda Insight er samtidig lovet til 270.000 kr.

Toyota vil færdiggøre fabrik og lade den stå tom
Toyota har allerede brugt omkring 1,7 mia. kr. på at bygge Prius-fabrikken i Mississipi, der i alt er budgetteret til 7 mia. kr. Planen er at færdiggøre bygningen, men der bliver ikke installeret produktionsmaskineri.
En anden "grøn" bilproducent, norske Think, har det som sagt også skidt. Her truer en konkurs, hvis der ikke findes 240 mio. kr. meget hurtigt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.