• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. januar 2009 - Applus+

Volvo'er har få fejl

Overraskende tal fra synsvirksomhed: Volvo er mest fejlfri mærke

Aisatiske biler kan ikke hamle op med bundsolide Volvo. Aisatiske biler kan ikke hamle op med bundsolide Volvo.

Applus+
Volvo S 40 mest fejlfri bil
Volvo har færrest fejl i Applus+ Bilsyns nye synsstatistik, der omfatter 500.000 bilsyn foretaget i 2008. Asiatiske bilmærker glider ud af top 10 sammenlignet med i 2007.
Volvo er det bilmærke med færrest fejl. Det er resultatet af Applus+ Bilsyns netop offentliggjorte synsstatistik for 2008, som bygger på godt 500.000 bilsyn fra hele landet. 

3 Volvo-modeller på liste over 5 mest fejlfri bil

Volvos dominans afspejles først og fremmest af, at Volvo-modellen S 40 har klart færrest fejl i undersøgelsen. Herudover er både Volvos S 60 og V 70 blandt de fem modeller med færrest fejl. Til sammenligning befandt den bedst placerede Volvo sig på 17. pladsen i 2007. S 40 var forrige år den bedst placerede Volvo i fejlstatistikken for fire år gamle biler, men modellen havde i 2007 mere end dobbelt så mange fejl i forhold til 2008-undersøgelsen. Sidste års vindermodel for de fire år gamle biler, Ford Fusion, er lige nøjagtig gledet udenfor top 5.

Asiaterne fejler - Nissan Micra på nedtur

De store tabere i dette års synstest er de asiatiske bilmærker. I sidste års undersøgelse var syv ud af de ti bilmodeller med færrest fejl fra Asien. I år er der i top 10 for fire år gamle biler kun er ét bilmærke af asiatisk oprindelse. Ud af top 10 er gledet asiaterne Suzuki Liana, Daewoo Kalos, Toyota Corolla, Nissan Micra, Toyota Avensis og Nissan Almera. Mest bratte fald ses hos Micra’en, der er gået fra en placering som nummer 8 i 2007-undersøgelsen til en 49. plads hos de biler, der blev synet i 2008.

Toyota Yaris er som altid i top

Den eneste model fra Asien, der fastholder sin top 10 placering, er Toyota Yaris, som år efter år slutter i toppen af listen over biler med færrest fejl. I dette års undersøgelse ligger Yaris på tredjepladsen for fire år gamle køretøjer, mens samme model med seks år på bagen topper listen. Yaris ligger desuden på en anden plads blandt de otte årige biler. Synsstatistikken for 2007 tegner samme billede. Godt nok skal man ned på 6. pladsen for at finde Yaris i oversigten over fire år gamle køretøjer, men det bliver til både en 3. plads og en 2. plads for henholdsvis de seks og otte år gamle modeller.

Dyre biler er blevet bedre
Undersøgelsen fra 2007 viste, at mange af de mere eksklusive bilmodeller havde flere fejl end gennemsnittet. I gennemgangen for 2008 er der dog færre af de dyrere biler i den tunge ende af statistikken. Topplaceringerne tilhører i 2008 - udover Volvo – modeller som Audi A 6 og Audi A 3, Ford Mondeo, Ford C-Max, Volkswagen Golf, Suzuki Grand Vitara, Opel Vectra Wagon og Toyota Avensis.



 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.