• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. marts 2009 - Falck

Gør bilen forårsklar

Vintermånederne er hårde for bilen

Forkæl din bil med rengøring Forkæl din bil med rengøring

Falck
Søle, pløre, sne, sjap og salt. De danske biler har gennem de seneste mange måneder været udsat for lidt af hvert, men med foråret kommer tiden til at gennemgå og klargøre bilen og eventuelt få udbedret de småskader, der kan være kommet til henover vinteren.

Søren Beierholm, der er centralværkstedsleder i Falck, har en række gode råd til bilisten, der gerne vil have bilen gjort klar til foråret.

Generel rengøring af bilen
”Det er altid en god idé at starte med en generel rengøring af bilen. Vinteren har relativt været mild, men der har været perioder med saltning af vejene. Derfor er det vigtigt at vaske salt og grus af - både i hjulkasserne og på undervognen. Og gå også lakken efter og få lukket eventuelle småskader”, siger Søren Beierholm.

En anden god idé er at benytte lejligheden til at kigge dækkene efter.”Loven foreskriver en mønsterdybde på mindst 1,6 millimeter, men Falck anbefaler minimum tre millimeter af sikkerhedsmæssige årsager. Få også tjekket dæktrykket. Og har man vinterdæk på bilen, så skal man skifte til sommerdæk, når der ikke længere er nattefrost”, siger værkstedslederen.

Falcks råd til at gøre bilen forårsklar:
Skift til sommerdæk
Hvis bilen har vinterdæk på, skal du skifte dem til sommerdæk, når nattefrosten slipper sit tag. Vinterdækkene skal gøres rene og lægges til side. Det er vigtigt, at de ligger ned for at undgå at belaste ét enkelt punkt på dækket.

God udluftning
Op med døre og vinduer og ud med de sure og våde måtter. En ordentlig udluftning er godt for bilen og indeklimaet, og en tør kabine dugger heller ikke så nemt. Benyt lejligheden til at gøre rent i kabinen og på indersiden af vinduerne.

Vask bilen grundigt
Den udvendige side skal vaskes grundigt, især skærmkanter og dørfalser. Du skal kigge lakken efter ved pladeombukninger - især fronten har været udsat for en masse små stenslag i vinterens løb.

Små lakskader
Små lakskader skal udbedres med det samme, så rust ikke breder sig. Anskaf en lille pensel og lidt original maling, som kan fås hos forhandlere og i bilistbutikker. Du forsegler skaden ved at bruge reperationslak. Hvis bundlaget er slået af, så du kan se den rå plade, skal du først bruge lidt bundmaling. På den måde undgår du, at lakken senere bobler op.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.