• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. april 2009 - Semler Danmark

VW Passat ny patruljevogn

I fremtiden vil man se VW Passat med fuld udblæsning på landevejene

Rigspolitiet har valgt VW Passat som fremtidig politibil Rigspolitiet har valgt VW Passat som fremtidig politibil

Volkswagen
Volkswagen indgår aftale med Rigspolitiet
Rigspolitiet har indgået aftale med Volkswagen og fremover vil man kunne opleve  den uniformerede Passat i bybilledet. Volkswagen har netop udleveret de første ombyggede biler til Rigspolitiet. Med motorvarianterne 1,8 TSI med 160 hk og 2,0 TSI med 200 hk leverer Volkswagen en god portion ekstra overskud til Dansk Politi. 

Krav fra politiet til indretning og sikkerhed

Rigspolitiet har helt faste udvælgelsesprocedurer, når der skal nye biler til etaten. Der bliver frem for alt set nøgternt og professionelt på bilerne. De bliver kørt, testet målt og vejet og kun de bedste slipper gennem nåleøjet. Rigspolitiet har en erfaren Task Force på området og til de seneste tests af potentielle patrulje- og civilbiler er der blevet opsat de hårdeste krav nogensinde til indretning, komfort og sikkerhed.

Sikkerhedsudstyr

Volkswagen Passat er udstyret med alt indenfor sikkerhedsudstyr: seks airbags seneste generation af ESP for blot at nævne to eksempler ud af mange. Desuden har Passat opnået det bedst mulige resultat ang. passagerbeskyttelse med fem stjerner i en Euro NCAP. Testen viser, at Passat  - blandt andet på grund af den yderst robuste kabine, beskytter bilens passagerer optimalt.

Politiet bliver hurtigere

Med hhv. 160 og 200 hk under hjelmen bliver politiet nu endnu hurtigere. De to motorvarianter skyder en topfart på hhv. 220 og 235 km/t og går fra 0 til 100 på hhv. 8,6 og 7,6 sekunder (sedan-versionerne).

Komfort og køreegenskaber

Når en bil er i politiets tjeneste handler det ikke blot om hestekræfter, motorstørrelse eller forbryderjagt. Derimod vægter Politiet komforten meget højt. Bilen er en arbejdsplads for de pågældende betjente og desto vigtigere er det, at ikke blot køreegenskaberne men også ergonomien er i top. Derfor bliver politibiler in spe blandt andet vurderet på plads- og komfortforhold, ergonomiske forhold ved ind- og udstigning, generel brugervenlighed i forhold til rat, friskluftssystemet og mange øvrige detaljer, der gør bilen til en sikker og komfortabel arbejdsplads.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.