• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. maj 2009 - Fyens Stiftstidende

Leasingbiler afleveres

ALD og Nordania oplever at mange firmaer vil ud af leasingkontrakter i utide

Leasingselskaberne mærker, at firmaerne fyrer ansatte med firmabil. Leasingselskaberne mærker, at firmaerne fyrer ansatte med firmabil.

Fyens Stiftstidende / Bilpriser.dk
Firmaer opsiger kontrakter i utide
Ifølge "Business på hjul" i Fyens Stiftstidende opsiger et stigende antal firmaer deres leasingaftaler i utide. Avisen skriver, det nu er 24 pct. hos ALD. Det er dog ikke tilfældet, erfarer Bilpriser.dk.
ALD har i 1. kvartal af 2009 oplevet, at 24 procent af de kunder, der har afleveret biler, har opsagt deres kontrakter i utide. Og de fleste afleverer biler i december. I samme kvartal i 2008 var det kun 14 pct. Denne udvikling er i takt med, at de første store fyringsrunder er overstået, fladet ud i 2. kvartal.

50 pct. flere anmodninger hos Nordania

Nordania har fået 50 pct. flere anmodninger om at ophæve kontrakten i 1. kvartal i forhold til samme periode i 2008. Det er dog kun 20 pct. flere, der reelt har sagt kontrakten op. Mange reorganiserer i firmaet, så andre ansatte overtager bilerne, når en ansat med firmabil forlader firmaet, skriver avisen.
For en virksomhed kan de koste mellem 20.000 og 100.000 kr. at opsige kontrakten i utide, oplyser ALD.  I nogle tilfælde overtager firmaerne bilerne og sælger dem videre til fyrede medarbejdere i stedet for at lade ALD tage dem tilbage.

Travlhed i næste led

Udviklingen giver travlhed hos www.bilsalg.dk i Greve, der har en online bilauktion for leasingselskaber og finansieringsselskaber. Selskabet er en del af online bilauktionshuset www.autocom.dk , der koncentrerer sig om at sælge biler online for private og forhandlere. På begge auktioner er det kun registrerede og godkendte forhandlere, der kan byde. Her på www.bilpriser.dk kan private frit og gratis handle biler. Eller gå på opdagelse blandt de titusindvis af biler, som forhandlerne annoncerer med.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.