• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juni 2009 - BMW

Bilstop ved hjertestop

BMW udvikler system, der kan standse bilen, hvis føreren ikke kan køre

Hvis føreren mister bevidstheden, skal bilen selv kunne standse og ringe 112. Hvis føreren mister bevidstheden, skal bilen selv kunne standse og ringe 112.

BMW / Bilpriser.dk
Bilen standser selv ved sygdom
Antallet af ældre i Europa vil stige og stige frem mod 2040, og det samme vil antallet af seniorbilister. Det vil alt andet lige betyde flere ulykker på grund af bilister, der får hjertestop, hjerneblødninger eller anfald af forskellige slags. Men BMW's forskningsafdeling er nu med støtte fra Undervisnings- og Forskningsministeriet i Tyskland i gang med at skabe et system, der får bilen til at standse selv i sådanne tilfælde.

Bilen skal selv tilkalde hjælp
Ifølge BMW skal systemet i første omgang fungere på motorveje og veje, der ligner motorveje. Bilen skal, når forskellige sensorer opfatter et chaufførsvigt, begynde at blinke til høre og stille og roligt gå i stå i nødsporet eller helt ude ved kantstenen. Herefter skal systemet selv kunne ringe til 112. Måske vil systemet endda kunne udbygges, så personalet i ambulancen automatisk får bilens GPS-placering, dens nummerplade-nummer og dens farve at vide.
Målet med forskningsprogrammet er at forhindre, at seniorer, især på landet, skal miste deres mobilitet. Mange ældre opgiver nemlig at køre bil af frygt for at blive skyld i alvorlige ulykker.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.