• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. juni 2009 - De Danske Bilimportører

Lille bedring i maj

Bilsalget i maj var 41 procent lavere end i maj 2008

Peugeot 308 var en af de få ikke-småbiler, køberne ville have i maj. Peugeot 308 var en af de få ikke-småbiler, køberne ville have i maj.

De Danske Bilimportører
Faldende bilsalg i 11 måneder
Bilsalget faldt i maj. Registreringstallene viser et fald i personbilsalget i maj måned på 41 procent i forhold til maj 2008, mens salget af varebiler måtte notere en tilbagegang på 63 procent, sammenlignet med sammen måned sidste år. Dermed er det nu 11. måned i træk, at der er blevet solgt færre nye biler, og bilsalget er fortsat hårdt presset af den økonomiske og finansielle krise. April var dog værre med en nedgang på 51 pct. i forhold til april 2008.

Statskassen taber milliarder af kroner
”Den økonomiske krise presser fortsat bilsalget, og køberne meget afventende. Det er klart, at det er en meget alvorlig situation, der rammer branchen hårdt, men som også går ud over statskassen, der taber milliarder på det faldende salg,” udtaler Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.
”Der er i sagens natur tale om en alvorlig situation, og det er svært at sige hvornår udviklingen vender, da bilsalget er meget afhængigt af den økonomiske udvikling og af hvorvidt krisen fortsætter eller ej. Vi ser dog flere ting, der tegner positivt for de kommende måneder. De mange politiske tiltag med skattelettelser, bankpakke og udbetaling af SP-opsparingen, må samlet set forventes at skabe et mere positivt økonomisk miljø. Ydermere er det med det niveau brændstofpriserne nu er på, fornuftigt for mange bilister at købe en ny bil, med en god brændstoføkonomi”, siger Bent Mikkelsen.

Varebilsalget faldt 63 procent
Varebilssalget fortsatte i maj på samme lave niveau, som i den øvrige del af 2009. I maj blev der kun indregistreret 1.147 nye varebiler, hvilket var et fald på 63 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
”Vi oplever det dårligste varebilsmarked i mange år. Virksomhederne – ikke mindst i byggesektoren – ønsker ikke at foretage nye investeringer og selvom, der er ganske store afgiftsfordele på de små varebiler i forhold til en almindelig personbil, så er der næsten ingen private købere i markedet til denne biltype”, udtaler Bent Mikkelsen.

Lastbilsalget falder også
Lastbilregistreringerne er ligesom varebilerne hårdt ramt af krisens indvirkning på virksomhedernes investeringslyst. I maj blev der indregistreret af 291 nye lastbiler mod 592 i maj sidste år, svarende til et fald på 51 procent. ”De lange leveringstider på nye lastbiler betyder, at der er en vis forsinkelse på tallene, så de tal vi ser nu viser, hvordan også lastbilsmarkedet for alvor blev ramt af krisen i slutningen af 2008,” siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.