• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2009 - Citröen

Ny Citröen C3

Klar til danskerne i starten af 2010

Ny Citröen C3 i Danmark i 2010 Ny Citröen C3 i Danmark i 2010

Citröen

Lanceres fra 2009
Den nye C3 lanceres på de første markeder i november  2009. Den er efterfølger for en salgssucces, idet den nuværende C3 er solgt i mere end 2 millioner eksemplarer på verdensplan, og herhjemme i godt 14.000 styk.

Særlige egenskaber

Udgangspunktet for den nye C3 har været at videreføre det bedste fra den nuværende  model,  men samtidig er man gået endnu videre. Formgivningen med både  afrundede og ubrudte linjer giver bilen et dynamisk design, og der er fokus på høj kvalitet i valg af materialer og produktion. Den er særdeles rummelig i forhold til sine ydre mål og byder fører og passagerer på høj komfort og effektive køreegenskaber både i byen og udenfor. Den nye Citroën C3 vil således kunne dække behovene for bil hos både privat- og firmakunder.

Hertil kommer, at den kan leveres med den særlige forrude Zenith, som giver et helt fantastisk udsyn i højden. Synsfeltet fremad øges med 80 grader i højden, og sammen med de slanke forstolper giver det alle ombord et rigtig godt udsyn.

Den nye C3 er 3,94 meter lang og 1,71 meter bred. Vendediameteren er 10,2 meter, så den  er nem at komme rundt med også i tæt bytrafik. Selv om den ikke  fylder  meget udvendig, er den rummelig i kabinen, hvor sæderne byder på en halvhøj siddeposition, og bagagerummet har et volumen på 300 liter.

Miljø og test
Selv om den nye C3 er større end den hidtidige model, har den ikke taget på i  vægt,  og takket være sin gode aerodynamik og økonomiske motorer har den et behersket brændstofforbrug og dermed udledning af CO2. Dieselmotoren med partikelfilter HDI 90 FAP har en udledning af CO2 på 99 g pr. km.

I 2011 bliver bilen endnu mere økonomisk med lanceringen af motorer med Stop & Start  af  2.  generation. Der vil være 5- og 6-trins gearkasser i modelprogrammet, som vil byde på dieselmotorer med en udledning af CO2 på 95 og 90 gram. Hvad benzinmotorerne angår, vil den kommende 3-cylinders generation byde på udgaver, der udleder under 100 g CO2 pr. km.

Den nye C3  produceres på de to franske fabrikker i Aulnay og Poissy lidt uden for Paris. Der  er tilbagelagt over 2 millioner testkilometer, inden bilen kommer til salg.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.