• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. august 2009 - Nissan

Nissans grønne blad

Nissan Leaf kan køre 160 km på en opladning. Nok til 70 pct. af alle bilister

Nissan Leaf - 160 km på en opladning, nok for 70 pct. af bilejerne. Nissan Leaf - 160 km på en opladning, nok for 70 pct. af bilejerne.

Nissan / Bilpriser.dk
Et grønt blad fra Nissan
Bilfabrikkerne skældes huden fuld for at ødelægge atmosfæren med CO2, selv om bilkørsel kun bidrager med 9 pct. af den samlede CO2-udledning. Måske derfor står de i kø for at præsentere elbiler, der drevet af atomkraft, vandkraft eller vindkraft er CO2-neutrale. Nissans grønne "figenblad" hedder meget passende Leaf, det engelske ord for blad, og den kan måske få et kommercielt gennembrud.

160 km på en opladning
Gennembruddet er tænkeligt, fordi bilen kan køre 160 km på en opladning. Det dækker 70 pct. af alle bilisters daglige kørselsbehov. Og udgiften i forhold til benzin eller diesel vil være minimal. En opladning vil koste ca 28 kr., mens samme strækning i en bil, der kører 12 km på literen, vil koste 126 kr. Serviceomkostningerne vil også være lave. En elbil har meget få bevægelige dele. Og kan bilen så oven i købet sælges til en konkurrencedygtig pris inklusive en opsparing til nye batterier, så begynder det at ligne noget. Den danske afgiftsfritagelse frem til 2012 vil i den forbindelse være en seriøs hjælp.

Almindelig bil til 5 personer
Nissan Leaf er en almindelig personbil med plads til 5 personer. Den vejer det samme som en benzinbil. Ganske vist er motoren lettere end en benzinmotor med gearkasse, men batterierne vejer 200 kg. Da bilen ikke stoppes med batterier, er der tillige et rimeligt bagagerum. Bilen kan køre 140 km/t og kan oplades på 8 timer med strøm fra en 220 Volts stikkontakt. Sætter man den i et kraftstik med 380 Volt, kan man oplade den til 80 pct. på kun 30 minutter. Hvordan Nissan undgår overophedning af batterierne, foreligger der ikke noget om. En anden producent, Tesla, har batterierne liggende i kølervæske.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.